Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Strips
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Vero Beauprez

Biografie

Vero Beauprez (1962) begon al te tekenen nog voor ze leerde lopen. Op haar 22ste koos ze voor een opleiding aan de KASK Gent, waar ze Hoger Grafisch Kunstonderwijs studeerde. Ze verdiepte zich in het Gentse nachtleven, verre reizen en een blitzcarrière in een punkjazzensemble. Deze ervaringen resulteerden uiteindelijk in een eerste publicatie: de kortstrip 'Billie sings the Blues' in het verzamelalbum 'Idolen' (Clumzy, 1988).

Samen met de publiciteit rond haar debuut druppelden ook de eerste opdrachten binnen. Zo ontstond ook het eerste 'Tante Vero'-stripje van de reeks die 3 jaar lang in DeMix, jongerenbijlage van De Morgen zal verschijnen. Vanaf dan regent het opdrachten en besluit ze om fulltime zelfstandig tekenares te worden.

Hoewel haar 'roots' bij het striptekenen liggen, werkt Vero momenteel voornamelijk als illustrator voor diverse magazines, educatieve uitgaven, reclamebureaus en overheidsinstellingen. Om ervoor te zorgen dat ze niet aan haar tekentafel vastgroeit, geeft Vero ook workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen over de geneugten van het (strip-)tekenen.

Lezingen

Vero onderzoekt grote en subtiele emoties en hoe die in een (strip-)tekening uitgebeeld worden. Waarom zie je zoveel stereotype stripkarakters (de 'stoere' held, een 'knappe' heldin, een 'schattige' baby enzovoort), en kan het ook anders? Hoe kan je zelf aan de slag om een 'gag', een korte strip van 2 tot 3 hokjes, uit te werken? Aan welke 'opdrachten' mag je je als (strip-)tekenaar verwachten?

Benieuwd hoe een lezing van Vero eruitziet? Lees nu ons verslag.

Praktisch

  • In scholen geeft Vero lezingen aan maximum 25 deelnemers (met begeleidende leerkracht). In andere settings geeft ze lezingen voor maximum 15 deelnemers.
  • Als organisator voorzie je een goed verlichte en geventileerde ruimte waar geen andere activiteiten op hetzelfde moment plaatsvinden.
  • Er is een bord met krijt of markers en wisser aanwezig (geen digitale schoolborden).
  • De organisator voorziet tafels en stoelen voor de deelnemers, zo opgesteld dat niemand met zijn rug naar het bord toe zit.
  • De organisator voorziet per deelnemer 2 vellen wit (teken-)papier formaat A4, potlood, gom, slijper en eventueel een fijne zwarte stift of zwarte balpen.

Neem contact op met Vero Beauprez

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.