Auteurslezingen is een onderdeel van Literatuur Vlaanderen. Literatuur Vlaanderen investeert in de letterensector, van auteur tot lezer, en creëert zo de ruimte voor alle spelers om professioneel te werken. Door die spelers ook met elkaar te verbinden, laat Literatuur Vlaanderen een efficiënt, divers en dynamisch letterenveld tot bloei komen, waar elk verhaal telt.

De ondersteuning van auteurslezingen is een belangrijk onderdeel van de werking van Literatuur Vlaanderen. Auteurs die over hun werk vertellen, zijn immers de beste leesambassadeurs. Als geen ander kunnen ze hun publiek warm maken om (meer) te lezen. Auteurslezingen wil zo veel mogelijk mensen stimuleren om auteurs uit te nodigen. Op deze website vind je meer dan 600 auteurs uit Vlaanderen, met wie je makkelijk contact kunt opnemen. Als organisator kun je bovendien een korting van 100 euro aanvragen. Literatuur Vlaanderen zorgt niet alleen voor een vlotte en correcte betaling van de auteurs, maar geeft ook tips en inspiratie om van elke lezing een succes te maken.

Maak kennis met team auteurslezingen

Nanne de Viet

Een luisterend oor met een warm hart voor de organisatoren en auteurs die ons pad kruisen. Dat is Nanne! Met een helikopterblik leidt ze de aanvragen voor gesubsidieerde auteurslezingen in goede banen. Een echte duizendpoot: met al je vragen over modelcontracten én interieurtips kun je bij haar terecht.

Nanne de Viet

Lien Heselmans

Nood aan een heldere uitleg of een leuke babbel? Dan ben je bij Lien aan het juiste adres! Met woord en daad neemt Lien de tijd om anderen te helpen, of het nu om een uitgebreide mail of fijn telefoongesprek gaat. Niemand die zich zo vlot weet uit te drukken, een geschenk voor organisatoren, auteurs én collega’s.

Lien Heselmans

Adinda Aryanto

Met Adinda hebben we steeds de zon in huis: geëngageerd, altijd vrolijk en een échte kei in het geruststellen en helpen van auteurs en organisatoren. Een probleem met de website, met je aanvraag of met een betaling? Maar ook als je op zoek bent naar tips voor hippe adresjes kun je op Adinda rekenen!

Adinda Aryanto

Sandra Luyckx

Sandra weet van aanpakken! Als de beste runt zij zowel een huis als een werf. En alsof dat nog niet genoeg is, slaagt ze er ook in om dat op een georganiseerde, gevatte en geestige manier te doen. Mails van Sandra toveren altijd een lach op je gezicht. Een echte aanwinst voor team auteurslezingen!

Sandra Luyckx

Nanne, Lien, Adinda en Sandra vormen samen team auteurslezingen. Hoewel ze de auteurslezingen dagelijks opvolgen, hebben ze bij Literatuur Vlaanderen nog andere regelingen onder hun hoede. Van subsidies voor uitgevers en werkbeurzen voor auteurs, tot de ondersteuning voor literaire tijdschriften en het coördineren van de verbouwing van ons nieuwe pand. Spreek team auteurslezingen dus gerust ook aan met andere vragen over de werking van Literatuur Vlaanderen, wie weet zijn er nog meer manieren waarop we jouw literaire werk of activiteit kunnen ondersteunen.

Heb je een vraag?

Lees dan eerst de informatie over hoe je de korting aanvraagt. Daar vind je praktische info en het antwoord op veelgestelde vragen.

advies op maat

Heb je andere vragen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op met team auteurslezingen via info@auteurslezingen.be of 03 270 31 60.