Wil je een auteurslezing organiseren maar weet je niet meteen hoe te beginnen en wie uit te nodigen? Op deze pagina vind je tips en inspiratie. En ook belangrijke updates over de website of ander niet te missen nieuws.

Onderwijs

In september trokken we naar twee scholen om een auteurslezing in beeld te brengen. De video's tonen aan dat zelf schrijven en aan de slag gaan met teksten leerlingen stimuleert om meer te lezen.

Update

Hoera! De lijst met auteurs en illustratoren die gesubsidieerde lezingen geven, is weer wat langer geworden met deze nieuwe namen.

Nieuws

Op zondag 23 april 2023 vindt de eerste editie van Vlaanderenleestdag plaats. Iedereen wordt opgeroepen om die dag mee te lezen en dus vinden er ook enkele auteurslezingen plaats.

Update

Ondervind je problemen bij het gebruik van de nieuwe website? We weten dat een aantal zaken nog niet correct functioneren en zijn die volop aan het oplossen. We vragen dus om nog even geduld te hebben...

Organisator

Ontmoetingen tussen auteurs en lezers: die willen we ook over grenzen heen aanmoedigen. Daarom kun je via auteurslezingen.be ook korting aanvragen als je een auteur uit Nederland uitnodigt.

Lezing van de maand

Hoe kun je stripfiguren tekenen die niet gewoon lachen, maar ook gieren en brullen? Na een workshop van Vero Beauprez kun je gezichten op papier zetten met een hele waaier aan emoties.