6 tips om goed te zoeken op onze site

Ben je op zoek naar een lezing op maat van jouw klas of organisatie? Vergemakkelijk je zoektocht via de vernieuwde zoekfilter, met functies en velden die je kunt combineren. We delen 6 tips om die optimaal te gebruiken.

  1. Naam auteur

Weet je al wie je wilt uitnodigen? Geef dan de naam van de auteur in om te weten te komen of deze via auteurslezingen.be lezingen met subsidiekorting geeft.

  1. Zoekterm (vrij invulveld)

Op zoek naar een lezing over een specifiek onderwerp? Geef je zoekterm in en doorzoek makkelijk alle auteurspagina’s waar de door jou ingevoerde term in vermeld wordt.

  1. Thema

Via het veldje ‘thema’ kun je makkelijk op zoek gaan naar het aanbod auteurslezingen binnen een bepaald thema.

Sta je voor de klas en ben je op zoek naar een auteursontmoeting die aansluit op de leerdoelen van je vak of klas? Filter dan via ‘thema’ ook op de verschillende onderwijscompetenties.

  1. Genre

Ga je liever op zoek naar een lezing binnen een bepaald genre? Speur dan in het aanbod van auteurs die lezingen geven over kinder- en jeugdliteratuur, non-fictie, poëzie, proza, slampoëzie, strips, theater of vertaald werk in het Nederlands.

  1. Leeftijd doelpubliek

Heeft je publiek een specifieke leeftijd? Via de website vind je makkelijk welke auteurs een lezing op maat van jouw deelnemers aanbieden.

  1. Locatie

Een lezing organiseren met een auteur uit de buurt? Druk de vervoersonkosten door te filteren op locatie. De website sorteert de lijst van auteurs dan op de afstand tussen de woonplaats van de auteur en de stad of gemeente die je invoert (van meest dichtbij tot de grootste afstand).