Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur, Strips
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Shamisa Debroey

Biografie

Het werk van Shamisa Debroey (1989) bevindt zich ergens tussen kleurrijk en eenvoud, en tussen persoonlijk en uitgesproken. Ze volgde een opleiding Beeldverhaal en Illustratie aan het Sint-Lukas Brussel, waar ze afstudeerde met haar eerste graphic novel ‘Verdwaald’ (Oog & Blik, 2013). Sindsdien ontving ze de African Artist Award en Aanstormend Talent prijs van deAuteurs. Als freelance illustratrice werkt Shamisa onder andere voor Apple, NRC Handelsblad, De Standaard, deBuren, VIERNULVIER en cureert ze expo’s voor huizen zoals Passa Porta. Naast haar werk als kunstenaar is ze actief als art organiser en programmator bij DE SINGEL. Haar laatste kinderboek ‘De allerbeste uitvinding van de hele wereld’ (2021) kwam uit bij Horizon uitgeverij.

Uitgelichte titels

Cover van boek De allerbeste uitvinding van de hele wereld

De allerbeste uitvinding van de hele wereld

Lezingen

Tijdens de lezing krijgen luisteraars inzicht in het maken en bedenken van een graphic novel, gevolgd door een uiteenzetting over het denk- en maakproces. Daarnaast stelt Shamisa samen met het publiek de diversiteit in beelden in vraag. Ten slotte geeft de auteur ook een persoonlijk inzicht in het onderwerp “verdwaald zijn”.

Shamisa doet dit aan de hand van een powerpoint met interessante beelden, video's en klanken. Op een participatieve manier neemt ze de luisteraar mee in haar verhaal.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer, HDMI kabel, geluidsinstallatie, papier en potloden.

Neem contact op met Shamisa Debroey

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.