Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Nele Van den Broeck

Biografie

Nele Van den Broeck (1985) is theatermaker, muzikant, frontvrouw van de band Nele Needs A Holiday en sinds zes jaar columnist bij De Standaard. Nele behandelt thema's als psychische kwetsbaarheid, grote dromen, hilarische mislukkingen en filosofische alledaagsheid. Haar werk is een constante zoektocht naar de handleiding van het leven.

Neles loopbaan is een parcours van dertien stielen en twaalf ongelukken. Ze heeft een atypische weg afgelegd, die haar via theater over muziek naar schrijven leidde en weer terug. Nele maakt kunst van haar mislukkingen, telkens een nieuwe mozaïek met de scherven van oude dromen. Aan de hand van haar motto “bloemen doen groeien in de stront” probeert ze haar kwetsbaarheden niet weg te moffelen, maar ze net te gebruiken om een connectie met anderen mogelijk te maken en iets van waarde te creëren in een wereld die veel te dikwijls doet alsof. Deze ervaring bundelde ze in haar debuut ‘Halfvolwassen’ (Uitgeverij Horizon, 2019).

Lezingen

Tijdens een lezing leest Nele passages voor uit haar boek en haar columns, vertelt ze over haar vak als columnist, en gaat ze dieper in op het proces van autobiografisch schrijven. Hoe maak je literatuur van je dagboek? Wat voeg je toe, wat laat je weg? Ze vertelt over haar eigen psychische kwetsbaarheid en toont aan hoe literatuur zowel verwerking, motivatie als troost kan bieden.

‘Halfvolwassen’ is een ontroerende, verrassende lezing die het publiek een bemoedigende herkenbaarheid en een aparte kijk biedt op wat het is om volwassen te zijn en te worden. De lezing prikkelt door een grote eerlijkheid, een poëtisch maar toch bondig taalgebruik, en zeer herkenbare thema's.

Neem contact op met Nele Van den Broeck

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.