Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 18 jaar, 18+

Nadia Dala

Biografie

Nadia Dala (1970) is licentiate in de Oosterse Filologie en Geschiedenis. Dankzij studiebeurzen studeerde ze onder meer in Tunesië en Egypte. Bij haar terugkeer in België werkte ze eerst als fulltime journaliste voor De Morgen en nadien De Standaard. Vervolgens ging ze aan de slag bij de VRT, waar ze ook programma’s presenteerde voor Canvas en tevens het diversiteitbeleid opstartte. Nu is ze docente Journalistiek en Communicatie en schrijfster.  

In haar non-fictieboeken schreef ze over thema's die diversiteit beroeren: de opkomst van islamitische partijen in Algerije, de betekenis van de hoofddoek enzovoort. In haar fictiewerk schrijft Nadia over moeilijke en pijnlijke thema's: incest, jeugdtrauma en PTSD. Ze doet dit op poëtische wijze.

Uitgelichte titels

Cover van boek Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed

Waarom ik mijn moeder de hals doorsneed

Cover van boek De biecht

De biecht

Cover van boek Als sluiers vallen

Als sluiers vallen

Lezingen

Nadia vertelt, leest voor, presenteert en bevraagt haar publiek op dynamische wijze. Ze maakt de verhalen die ze vertelt relevant voor de jongeren en voor het publiek. Erg interactief, maar ook intimistisch en eerlijk.

Neem contact op met Nadia Dala

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.