Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Burgerschap, Mens en maatschappij, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Kristien De Wolf

Biografie

Kristien De Wolf (1969) was advocaat, gaf les in ondernemerschap op Imperial College London en werkt nu halftijds als loopbaanbegeleider voor breed- en hoogbegaafden, creatieven en mensen met ADHD. Ze debuteerde in 2017 met de verhalenbundel 'Rotgeluk' (In de Knipscheer, 2017). Sindsdien schreef ze twee ontwikkelingsromans: 'Ava Miller en ik' (In de Knipscheer, 2019) en 'Regensoldaten' (In de Knipscheer, 2021). Haar derde roman, 'Mooie Jo' (Borgerhoff & Lamberigts, 2024), werd in de pers omschreven als een ontwikkelingsroman en een "ondergangsroman", maar in wezen gaat het verhaal over liefde en levenslust in moeilijk tijden.

Hoe (over)leeft de mens in de wereld? Dat is de vraag die zij zich altijd opnieuw stelt. Kristien zoekt naar levenslust en zwarte sneeuw en naar hoe het allemaal in elkaar zit: naar het heilige en het goddelijke in de wereld. Ze voelt heel veel liefde voor de zoekende mens die het licht niet vindt, maar hem redden doet zij niet in haar verhalen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Mooie Jo

Mooie Jo

Lezingen

Kristien geeft lezingen en interviews op maat van haar publiek.

De inhoud van de lezing hangt af van het boek dat centraal staat. Zo zijn 'Regensoldaten' en 'Ava Miller en ik' allebei ontwikkelingsromans. 'Mooie Jo' is dan weer zowel een ontwikkelingsroman als een 'ondergangsroman', die de teloorgang van een manier van leven betreurt, maar vooral onderzoekt hoe liefde en levenslust bloeien in moeilijke tijden. Lezingen over deze ontwikkelingsromans hebben een filosofische insteek: Kristien gaat de grote levensvragen niet uit de weg, maar presenteert deze met lichtheid en humor.  

Daarnaast neemt Kristien haar publiek ook graag mee in de manier waarop haar boeken tot stand komen: hoe zij observeert, hoe het verleden en het heden, feit en fictie vermengd geraken, waarom dat nuttig is, en welke hindernissen vaak op haar pad komen.

Natuurlijk wordt er ook voorgelezen, want de taal en wat die in ons kan bewegen, daar gaat het om.

Antwoorden op onverwachte vragen doet Kristien heel graag. Zij voelt zich als een vis in het water tijdens een (diepte)interview, waarbij zowel vragen over de centrale thema's in haar boeken, als vragen over het creatieve proces aan bod kunnen komen.

Ten slotte werkt Kristien ook graag samen met muzikanten.

Praktisch

  • De organisator voorziet een spreekmicro.
  • Afhankelijk van de lezing is een goede geluidsinstalatie belangrijk (in overleg met organisator).

Neem contact op met Kristien De Wolf

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.