Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Kris Van Steenberge

Biografie

Kris Van Steenberge (1963) debuteerde in 2013 bij Uitgeverij Vrijdag met zijn roman ‘Woesten’.

Het boek vertelt een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot als de bliksem inslaat en niemand ongeschonden achterlaat. En dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede. Voor niemand ziet de toekomst er nog hetzelfde uit. ‘Woesten’ bezorgde Kris onder andere de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014. Het boek is inmiddels aan zijn 22ste druk toe, en werd naar het Duits, Spaans en Afrikaans vertaald. De filmrechten werden verkocht aan productiehuis Cri de Coeur.

 

In 2016 verscheen Kris’ tweede roman ‘Blindelings’ (Vrijdag). Ook daarvan werden de Spaanse vertaalrechten verkocht. In 2020 schreef hij mee aan een duo-project met de dichter Geert Briers. Deze samenwerking resulteerde in de roman ‘De Advocaat en de Zeiler’ (Vrijdag, 2020). Als theaterauteur schreef Kris de afgelopen jaren ook de teksten voor onder andere de theatervoorstelling van ‘Woesten’, die in verschillende Vlaamse cultuurcentra te zien was.

Uitgelichte titels

Cover van boek Woesten

Woesten

Cover van boek Blindelings

Blindelings

Cover van boek De advocaat en de zeiler

De advocaat en de zeiler

Lezingen

In een auteurslezing schetst Kris zijn pad naar het schrijverschap, vertelt hij over zijn drijfveren om zijn romans te maken en brengt hij enkele fragmenten uit zijn werk.

Neem contact op met Kris Van Steenberge

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.