Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Duurzaamheid, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, school
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar

Diane Put

Biografie

Diane Put (1962) werd geboren in een dorpje in het mooie Limburg. Toen ze op 4-jarige leeftijd haar mama verloor, zocht ze als klein meisje haar toevlucht in het tekenen van alles wat ze zag en voelde. Ook de dieren op de boerderij waar ze woonde, gaven haar troost. Door de sterke houvast die ze daarin vond, groeide haar passie voor het tekenen. Diane was niet alleen creatief, maar ook een geboren verteller, en het ‘voelen’ en ‘doen’ van kinderen lagen haar zeer nauw aan het hart. Het was voor haar dan ook een logische keuze om kleuterleidster te worden.

 

Haar grootste wens ging in vervulling toen in ‘87 en ‘89  haar twee dochtertjes, Eveline en Charlotte, werden geboren. Een andere grote droom was om zelf ooit een prentenboek te maken, zoals de boekjes die ze iedere dag in haar kleuterklasje vertelde. Maar in 1998 stond haar leven stil toen haar dochter Charlotte stierf aan botkanker. Er volgden vele jaren van intens verdriet, maar de warme en mooie herinneringen waren nooit ver weg. Diane voelde dat het verlies van haar dochtertje meer was dan pijn en verdriet. Haar creativiteit en positieve energie vloeiden samen, en hiermee wou Diane iets leuk en prettigs doen voor kinderen. Zo werd in 2007 haar eerste prentenboek ‘LOTTA’ (Clavis) geboren: een humoristisch verhaal over een lieve, vrolijke en nieuwsgierige kip, vergezeld door eenvoudige tekeningen in zachte en warme kleuren . Toen Diane in 2008 aan haar tweede prentenboek ‘LOTTA en de regenboog’ (Clavis) werkte, werd ze door de lezers van het weekblad verkozen tot ‘vrouw met een missie’. Er verschenen nog tal van andere publicaties van ‘LOTTA’, die je intussen ook al in Korea, Frankrijk en in China kan vinden.

Uitgelichte titels

Cover van boek Lotta en de pestvogel

Lotta en de pestvogel

Cover van boek Lotta en de slodderkip

Lotta en de slodderkip

Lezingen

Diane verkleedt zich als Lotta de kip en vertelt op een interactieve manier over haar avonturen. Ze vertelt, stelt vragen en speelt in op de opmerkingen van de kleuters. Lotta is lief en grappig. Er wordt geknuffeld, gebabbeld en gelachen. Kortom: een leuke verhaaltjesbeleving voor kleuters!

Praktisch

  • De organisator voorziet een CD-speler.
  • De groep mag niet groter zijn dan 25 kinderen.
  • Diane houdt van een gezellig plekje om te vertellen  met wel de mogelijkheid om wat te kunnen bewegen.
  • Als begeleider, juf of meester blijf je aanwezig tijdens het vertelmoment.

Neem contact op met Diane Put

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.