Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Diane De Keyzer

Biografie

Diane De Keyzer (1958) is voormalig leerkracht en sinds 2022 voltijds schrijver.

Haar kindertijd speelde zich af tussen de grote Brabantse vierkantshoeve van boer Jules en het boerderijtje van haar grootmoeder aan het einde van een klein landweggetje. Van die grootmoeder erfde ze de gave van het vertellen: 

De fascinatie voor geschiedenis en het gesproken woord werd haar met de paplepel ingegeven. Ze raakte geboeid door het verhaal van een familie van dertien in een dozijn, maar met bijzondere figuranten die de fantasie prikkelden.

Diane kon niet kiezen tussen een beroepsleven als luisterend oor of als verteller voor het bord. Het lot koos voor het laatste omdat de Nederlandse en de Engelse taal haar zo lief waren en omdat ze via deze weg een alibi had om zich te verdiepen in geschiedenis.

Maar heel de tijd was er een pen die kriebelde en die kroop waar ze niet gaan kon. Af en toe schreef Diane voor De Standaard en heel even voor De Morgen, maar dikke boeken zijn meer haar ding. Diane woont en werkt in hartje Antwerpen, waar altijd een nieuw verhaal broeit. Altijd over echte mensen, over het leven zoals het is en bij voorkeur zoals het geweest en geworden is.

Uitgelichte titels

Cover van boek De vondelingen. Over vondelingen heel lang geleden tot vandaag

De vondelingen. Over vondelingen heel lang geleden tot vandaag

Cover van boek Quel Bordel. Geschiedenis van de prostitutie in onze steden

Quel Bordel. Geschiedenis van de prostitutie in onze steden

Lezingen

Diane is een verteller in hart en nieren. Ze volgt in haar verhaal de chronologische en thematische opbouw van het boek waarvoor ze gevraagd wordt. Ze illustreert haar verhaal met anekdotes en beelden via een PowerPointpresentatie. De auteur houdt ervan met de aanwezigen in gesprek te gaan, via vragen en eventueel eigen verhalen.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer en projectiescherm, een tafel, stoel en water bij het begin van de lezing.

Neem contact op met Diane De Keyzer

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.