Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Diane Broeckhoven

Biografie

Diane Broeckhoven (1946) begon haar schrijfcarrière als leerling-journalist bij de krant De Standaard. In 1981 publiceerde ze haar eerste (kinder)boek, ‘Dagboekje van Matthijs’ (Lannoo), dat haar meteen een paar literaire bekroningen opleverde. In totaal publiceerde ze zo'n 50 boeken, aanvankelijk kinder- en jeugdboeken, bekroond met onder andere twee Boekenleeuwen.

Sinds 2000 schrijft Diane uitsluitend voor volwassenen. Met de ingetogen novelle 'De Buitenkant van Meneer Jules' (Uitgeverij Vrijdag, 2001) brak ze internationaal door. Het boek werd in 15 verschillende talen vertaald en wordt ook verfilmd. Diane is een sterk geëngageerde schrijver die op een toegankelijke manier over de grote onderwerpen van het leven schrijft. Ze roept sferen op in een subtiele en zuivere taal.

Uitgelichte titels

Cover van boek De buitenkant van Meneer Jules

De buitenkant van Meneer Jules

Wat voorafging

Cover van boek De Souffleur

De Souffleur

Lezingen

Diane vertelt over de inspiratie en aanleiding voor haar boeken. Ze leest enkele stukken voor en beantwoordt de vragen van het publiek, toont werken uit de verschillende periodes van haar schrijverscarrière, met extra aandacht voor haar grootste successen. Ook haar journalistieke carrière komt aan bod. Diane praat over hoe journalistiek en literatuur elkaar soms overlappen, en hoe de pen soms aan twee kanten schrijft.

Praktisch

  • Een lezing duurt ongeveer 1 uur.
  • Diane zet graag in op interactie met het publiek en geeft daarom liever geen online lezingen.

Neem contact op met Diane Broeckhoven

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.