Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Theater
Thema’s
Leescompetenties, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

De Leesfee

Biografie

Emy Geyskens (1982) is een Vlaams auteur van kinderboeken. 

Emy studeerde voor leerkracht lager onderwijs aan het Kardinaal Van Roey Instituut Vorselaar en interculturele begeleider aan het toenmalige Ehsal, te Brussel.

Ze gaf jaren les als leerkracht voor anderstalige nieuwkomers, zorgleerkracht, leerkracht buitengewoon onderwijs en leerondersteuner. Daarna legde ze zich deeltijds toe op het werken binnen Uitgeverij Plantyn als projectcoördinator en deeltijds op het schrijven van kinderboeken en het geven van lezingen en workshops. Momenteel werkt ze mee aan een pilootproject 'De Schakelklas' (Sleutelbos Asse) voor anderstalige nieuwkomers en hun ouders in een zeer open, projectmatige context.

Verder is Emy ook zaakvoerder van Educaduct BVBA waar ze kinderen en scholen ondersteuning op maat biedt. Met BuzzeGeve vzw! geeft ze kinderkampen tijdens de vakanties in en om Asse.

Emy is auteur van heel wat educatief werk, waaronder de taalmethode De Taalkanjers, bij diverse uitgeverijen.

Als Leesfee trekt ze het land rond om voor te lezen aan kleuters en beginnende lezertjes. Maar ook de bewoners van dagverzorgingscentra of rusthuizen betovert ze graag met een mooi verhaal.

In haar boeken verkent Emy dan ook vaak maatschappelijk relevante thema's. Zo gaan 'Op zoek naar opa' (Averbode, 2012) en 'Vergeet het maar!' (Averbode, 2016) over Alzheimer, 'Mijn zus woont in het donker' (Averbode, 2014) over slechtziendheid en is 'De droom van Lars' (Clavis, 2015) een waargebeurd verhaal over een jongen met leukemie. Haar boek 'Obi en Odette' (Bakermat, 2017) gaat over kinderrechten, 'Twee vrienden' (Bakermat, 2016) over kansarmoede en 'Sammy krijgt pleegouders' (Clavis,2015) over pleegzorg. In 'Afspraak in Wonderland' (Davidsfonds, 2020) schrijft ze over echtscheidingen en in 'Hart op Slot' (Davidsfonds, 2018) gaat ze dieper in op het thema van rouw.

Emy's boeken zijn steeds superdivers en durven de stereotiepe rollenpatronen te doorbreken.

Ze werkt samen met diverse illustratoren, waaronder Emilie Timmermans, Bram Zwinnen, Jan Van Lierde, Alexandra Krawczycka en nog vele anderen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Het Sprookjesbos van Leesfee

Het Sprookjesbos van Leesfee

Cover van boek Hart op Slot

Hart op Slot

Lezingen

De inhoud van de lezingen bespreekt Emy graag met de organisator.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer.

Meer zien?

Neem contact op met De Leesfee

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.