Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Non-fictie, Proza
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Frans, Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Barbara De Munnynck (This Is How We Read)

Biografie

Barbara De Munnynck (1980) is freelance journalist en tekstschrijver. Ze is één van de initiatiefnemers van This Is How We Read, een literair collectief dat blogt over boeken op thisishowweread.be, maar ook auteursinterviews en leesclubs modereert, schrijfworkshops geeft en een populaire, jaarlijkse columnwedstrijd organiseert. Lees- en schrijfplezier bevorderen en verbinding tot stand brengen via boeken – dat doet This Is How We Read (TIHWR) via uiteenlopende, toegankelijke activiteiten, vaak met partnerorganisaties uit het literaire veld. Recent verscheen bij Uitgeverij Pelckmans ‘De Eerste Zin Scheurkalender 2022 – een boekentip voor elke dag’ (2021), een bloemlezing van 365 prikkelende leestips aan de hand van evenveel openingszinnen. Samen presenteren ze de leukste leessuggesties uit de scheurkalender nu ook tijdens een interactieve lezing voor boekenwurmen van alle leeftijden.

Lezingen

Met hun scheurkalender ‘De Eerste Zin’ geeft literair collectief This Is How We Read houvast aan gretige (of aarzelende) lezers, die door het enorme boekenaanbod wel eens last hebben van keuzestress. De formule van hun scheurkalender kon rekenen op groot enthousiasme. Dat zette Barbara De Munnynck en Katrien Elen aan het denken: zouden ze een live publiek ook 60 boekentips kunnen meegeven op een dik uur? Na even brainstormen bleek het antwoord: ‘Yes, we can!’

 

Zet je dus schrap voor een wervelend spervuur van boekentips en leesweetjes, gepassioneerd geciteerde quotes en zelfs hier en daar een audiovisueel fragment. Welkom bij de interactieve lezing ‘De Eerste Zin – meer boekentips dan gezond is op anderhalf uur’! Met een knipoog naar spelrondes uit verschillende quiz- of tv-programma’s gaan Barbara of Katrien met de aanwezigen aan de slag met allerhande openingszinnen en de beste tips uit hun scheurkalender. Laat je inspireren door ervaren lezers en maak je klaar om – samen – eens wat dieper te graven. Wat zijn de criteria van een ‘sterke opener’? Waarom beginnen sommige straffe boeken zo banaal? Hoe pakken verschillende Nederlandstalige auteurs die eerste zin aan – achteloos, vol zelfvertrouwen of juist met vrees en beven? Hoe doe je dat: een roman openen ‘volgens het boekje’?

Neem contact op met Barbara De Munnynck (This Is How We Read)

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.