Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie, Slampoëzie
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

akim a.j. willems

Biografie

akim a.j. willems (1974) is dichter/schrijver, beeldend kunstenaar, poëziepromotor en bibliofiel.

In mei 2019 verscheen bij uitgeverij Vrijdag zijn officiële poëziedebuut 'op de rand van het zwijgen'; eerder verschenen enkele chapbooks en bibliofiele poëzie-uitgaven in eigen beheer. Momenteel wacht hij op publicatie van 'schrammenschrift'.

Zijn werk werd vertaald in het Frans, Engels, Duits en Spaans en gepubliceerd in vooraanstaande literaire tijdschriften in België, Nederland, USA, Oostenrijk, Spanje, Argentinië, Mexico, Venezuela en Nieuw-Zeeland.

akim a.j. willems stond in 2015 in de top honderd van de Turing-gedichtenwedstrijd en won in 2016 de Poemtata-poëzieprijs. Hij maakte deel uit van het losse samenwerkingsverband '10 op de Schaal van Dichter' dat in mei 2015 onder die naam een cd met poëzie uitbracht. In datzelfde jaar maakte hij, in samenwerking met cineast, componist en multi-instrumentalist kerkov/Alexander Kerkhof, de poëziekortfilm 'Lucide droom'. De soundtrack daarvan – muziek van kerkov op een tekst van akim a.j. willems – verscheen in 2017 op de LP 'Gruzelementen'. Sinds 2016 treedt hij, als zijn alter ego Detlev S. Steiner, regelmatig aan in het Poëziebordeel.

Tussen 2012 en 2014 was akim a.j. willems de officiële stadsdichter van Bornem.

Uitgelichte titels

Cover van boek op de rand van het zwijgen

op de rand van het zwijgen

Lezingen

akim a.j. willems heeft, sinds hij als puber de poëzie ontdekte, een grote affiniteit met dichters die expliciet als performers naar buiten traden (Vinkenoog, de Beats, Vachel Lindsay,...). Zelf heeft hij ook een podiumachtergrond -  hij begon als 'slam poet' en podiumdichter - en dat schemert nog steeds door in zijn 'gedrukte poëzie'. akim a.j. willems schrijft poëzie die niet alleen gelezen moet worden, maar vooral gehoord moet kunnen worden.

Een lezing van akim a.j. willems kan op verschillende manieren ingevuld worden: een 'klassieke' voordracht, een voordracht in combinatie met een interview of gesprek met het publiek over zijn werk en schrijven, een voordracht met of zonder muzikale begeleiding, een uiteenzetting over zijn schrijfparcours, zijn inspiratiebronnen, zijn manier van werken, enzovoorts, een voordracht waarbij eigen werk gecombineerd wordt met gedichten van zijn inspirators..

Neem contact op met akim a.j. willems

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.