Een auteur uitnodigen voor een lezing in de klas is niet alleen plezant, maar ook verrijkend: auteurs stimuleren het taalgebruik van leerlingen en bevorderen hun motivatie om (meer) te lezen. Wil je ook de kracht van zo’n auteurslezing ervaren? Doe dan mee aan onze wedstrijd voor een gratis lezing in jouw klas.

CONZ
Djenné Fila
Emy Geyskens

De leukste leeshoek op school

Wij zijn op zoek naar de leukste leeshoek van Vlaanderen en Brussel. Heb jij in de klas of in de schoolbibliotheek een hoek waarin leerlingen zich terug kunnen trekken om een boek te lezen? Ben je ervan overtuigd dat die van jou de leukste van Vlaanderen en Brussel is? Wil je er graag een jeugdauteur in ontvangen?

In samenwerking met CANON Cultuurcel geven we aan vier Nederlandstalige lagere scholen in Vlaanderen of Brussel een auteurslezing weg voor één klas. Je kunt een lezing winnen van een van deze vier jeugdauteurs die recent op onze website werden toegevoegd, namelijk Geertje De Ceuleneer, Dempsey Hendrickx, Ade Sommereyns of Fran Vanseveren.

Je maakt kans op zo’n gratis lezing in jouw klas door voor 14 juni 2024 één foto van de leeshoek in jouw klas of schoolbibliotheek te mailen naar info@auteurslezingen.be en het bijbehorende wedstrijdformulier in te vullen. Bezorg de foto in png- of jpg-formaat als bijlage in de mail (niet via WeTransfer) en vermeld in de onderwerpregel jouw naam en die van jouw school. Lees alle voorwaarden in het wedstrijdreglement onderaan deze pagina.

De vier auteurs

het Wedstrijdreglement

Volgende elementen zijn in dit wedstrijdreglement van toepassing:

  1. De wedstrijd wordt georganiseerd door Literatuur Vlaanderen, Lange Leemstraat 57, 2018 Antwerpen.
  2. De wedstrijd staat open voor alle Nederlandstalige lagere scholen in Vlaanderen en Brussel.
  3. De wedstrijd loopt van 31 mei tot en met 14 juni 2024.
  4. Elke school die deelneemt aan de wedstrijd stuurt één foto van de leeshoek in de klas of schoolbibliotheek naar info@auteurslezingen.be en vult het bijbehorende wedstrijdformulier in. Bezorg de foto in png- of jpg-formaat als bijlage in de mail (niet via WeTransfer) en vermeld in de onderwerpregel jouw naam en die van jouw school.
  5. De prijs wordt toegekend door team auteurslezingen, dat een winnaar selecteert nadat de wedstrijd is afgesloten. Het team selecteert de school met de leukste leeshoek en kiest die als winnaar.
  6. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd en krijgt als prijs een gratis auteurslezing van één leesuur voor één enkele klas. De datum van die lezing wordt bepaald in overleg met de auteur.
  7. De winnaar van de wedstrijd deelt een foto van de gewonnen auteurslezing en verleent Literatuur Vlaanderen de toestemming om foto’s van de inzending en gewonnen auteurslezing te publiceren in het kader van de communicatie rond de wedstrijd of ter promotie van auteurslezingen.
  8. Literatuur Vlaanderen kan te allen tijde de deelnemingsvoorwaarden aanpassen. Deelname aan de wedstrijd impliceert de volledige aanvaarding van dit reglement.
  9. Wanneer je deelneemt aan deze wedstrijd, gebruiken we jouw gegevens uitsluitend conform onze privacyverklaring.

CANON Cultuurcel versterkt het onderwijs door meer en betere cultuureducatie voor iedereen te ondersteunen en erover te communiceren. Lees meer op deze website.