Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Maud Vanhauwaert

Biografie

Maud Vanhauwaert (1984) schrijft en maakt. Ze behaalde een masterdiploma Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen en een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ (Querido, 2011) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig_’ (Querido, 2014) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen- en buitenland, van opera tot schapenstal. Ze werd aangesteld tot ereburger van de stad Veurne en in 2018-2019 was ze stadsdichter van Antwerpen. In mei 2020 verscheen ‘Het stad in mij’ (Das Mag), dat werd bekroond met de Jan Campertprijs 2020.

Uitgelichte titels

Cover van boek Het stad in mij

Het stad in mij

Cover van boek Wij zijn evenwijdig

Wij zijn evenwijdig

Cover van boek Ik ben mogelijk

Ik ben mogelijk

Lezingen

De voorbije jaren zocht Maud naar tal van nieuwe verschijningsvormen voor de poëzie. Ze maakte onder andere een gedicht in de vorm van een gezelschapsspel, een viewmastergedicht, een parkeerschijfgedicht, een spiekpengedicht en een reeks woordeloze gedichten. In haar zoektocht naar alsmaar nieuwe vormen, probeert ze de poëzie elke keer opnieuw te definiëren. Maud neemt je mee langs de grenzen van wat poëzie vermag.

Benieuwd hoe een lezing van Maud eruitziet? Lees nu ons verslag.

Neem contact op met Maud Vanhauwaert

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.