Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Poëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Duurzaamheid, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Geert De Kockere

Biografie

Geert De Kockere (1962) studeerde voor onderwijzer, maar werd later journalist. Hij werkte onder andere voor De Standaard en Het Nieuwsblad. Voor de Stipkrant schreef hij heel wat gedichten en werkte hij mee aan verschillende tijdschriften, waaronder Dopido, Doremi en Kits. Hij was ook hoofdredacteur van Buitenbeen, een natuurmagazine over de natuur van België.

In 1989 verscheen zijn eerste bundel kindergedichten ‘Vingers in de jam’ (Lannoo). In 1990 richtte hij de vzw Pigmalion op, een productiehuis dat kunstzinnige projecten realiseert en volgden er nog meer kinderboeken. In 2010 verscheen bij Manteau zijn eerste roman voor young adults ‘Lotte’. 'Helena', zijn eerste roman voor volwassenen, kwam in 2011 uit bij Houtekiet. Ondertussen publiceerde hij al meer dan 150 verhalen en dichtbundels voor alle leeftijden. Velen ervan werden vertaald en hij won er ook diverse prijzen mee.

Samen met de illustratoren verzorgde hij de hele vormgeving van zijn boeken en maakte hij er vaak ook software bij. Voor het televisieprogramma Man bijt hond filmde hij drie jaar lang kleine stukjes over de natuur van bij ons. De laatste jaren legde hij zich vooral toe op de studie en het schrijven van haiku en gaf hij het tweede landelijke tijdschrift voor haiku uit: Haikutijdingen ya.

Vooral het spelen met taal en via die taal de gedachten van kinderen en volwassenen prikkelen, is wat Geert zo boeit aan het schrijverschap.

Uitgelichte titels

Cover van boek Eefje Donkerblauw

Eefje Donkerblauw

Cover van boek Jij lievert

Jij lievert

Cover van boek Er is iets aan de kip met je hand

Er is iets aan de kip met je hand

Lezingen

Geert houdt vooral lezingen om en rond haiku en hoe je vanuit die haiku de wereld om je heen anders kunt bekijken, veel rijker zien en beleven. Hij geeft op een interactieve manier weer hoe modern en eigentijds haiku kan zijn, via QR-codes bijvoorbeeld, zowel om te lezen als om te schrijven. Hij laat zien hoe haiku schrijven ook in eenieders mogelijkheid ligt en hoe je aan een haiku begint. Of hoe haiku niet alleen een literaire vorm is, maar ook een levenswijze die je tot rust brengt. Via enkele eenvoudige trucjes en technieken kom je al een heel eind om dan van daaruit je stijl te verfijnen. Ook haikuworkshops met kinderen zijn mogelijk en leveren doorgaans in de loop van een namiddag al pareltjes op

Neem contact op met Geert De Kockere

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.