Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Poëzie, Proza
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Elvis Peeters

Biografie

Elvis Peeters (1957) is auteur en muzikant. Hij schrijft zijn oeuvre samen met Nicole Van Bael. De romans en kinderboeken van het duo belanden steevast op de nominatielijsten van belangrijke literaire prijzen en zijn vertaald in diverse talen. Ze creëerden spraakmakende boeken als ‘De ontelbaren’ (Podium, 2005) over vluchtelingen en migranten die het Europese continent overspoelen, het verfilmde ‘Wij’, (Podium, 2009) over tieners en de vrije markt, ‘De ommelanden’ (Podium, 2019) een roman over de kloof tussen stad en achterland en ‘Wat alleen wij weten’ (Podium, 2021) een vertelling over liefde, afscheid en de veerkracht van jonge mensen.

Voor hun kinderboeken werken ze samen met verschillende illustratoren, met Gerda Dendooven maakten ze de bekroonde boekenreeks rond Meneer Papier die als animatiereeks te zien is op onder andere Ketnet. In samenwerking met illustrator Sebastiaan Van Doninck verscheen ‘Mijn steen’ (Lannoo, 2017), een filosofisch prentenboek voor jong en oud. Voor Pieter Gaudesaboos schreven ze ‘Klein verhaal met een hart’ (Lannoo, 2020), een boek over liefde en adoptie.

Uitgelichte titels

Cover van boek Wat alleen wij weten

Wat alleen wij weten

Cover van boek Meneer Papier knipt!

Meneer Papier knipt!

Cover van boek De ommelanden

De ommelanden

Lezingen

De veelzijdigheid van het oeuvre waaruit Elvis Peeters kan putten (theater, verhalen, luisterspelen, liedteksten, romans, poëzie, kinderverhalen) maakt een lezing tot een gevarieerd geheel. Is de roman ‘De ontelbaren’ echt profetisch, hoe ontstaan romans of waar komt de wereld van Meneer Papier vandaan?

Diverse formules zijn mogelijk voor zowel volwassenen als kinderen. Altijd is er ruimte om in gesprek te gaan met het publiek:

  1. Elvis Peeters solo: verhalen, monologen voor intieme settings, Aangrijpend, ontroerend, cynisch.
  2. Literatuur met een soundtrack, met begeleiding door mondharmonicavirtuoos Steven De bruyn. Sober maar krachtig. Rechtopstaand en zittend.
  3. In duo met Nicole Van Bael: literatuur geschreven met twee hoofden en vier handen. Hoe doen ze dat met hun tweetjes?

Redenen genoeg voor een ontmoeting, een lezing, een gesprek.

Benieuwd hoe een lezing van Elvis Peeters eruitziet? Lees nu ons verslag.

Neem contact op met Elvis Peeters

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.