Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Leercompetenties, Muzische vormgeving, Ondernemingszin
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 18+

Yoeri Slegers

Biografie

Yoeri Slegers (1985) is een Vlaamse illustrator en auteur. Na een opleiding aan de Kunsthumaniora Hasselt en de Provinciale Hogeschool Limburg bracht hij zijn eerste boek uit in 2008.

Hij werkt graag met acrylverf en kleine penselen. Hoe meer kleur hoe beter. Hij heeft meer dan tien prentenboeken geïllustreerd, waaronder de prentenboekenreeks ‘Verhalen uit het wilde woud’ (De Eenhoorn) in samenwerking met Tine Mortier over de jungle in Costa Rica. In zijn eigen werk durft hij zware thema's aan te halen zoals echtscheiding, depressie, burn-out en immigratie. Zo schreef Yoeri het prentenboek 'Krokodil op weg naar beter' (De Eenhoorn, 2019), een warm verhaal over vluchten en het belang van ergens welkom te zijn.

Zijn laatste prentenboek ‘Otto houdt niet van drukte’ (De Eenhoorn, 2022) is een bundel verhalen over Otto, een vrolijk konijntje dat zich niet altijd thuis voelt in zijn drukke omgeving. Deze verhalen zijn bedoeld om hoogsensitieve kinderen en hun ouders handvatten te geven om de drukte van alledag te trotseren.

Uitgelichte titels

Cover van boek Iedereen zijn eigen kleur

Iedereen zijn eigen kleur

Lezingen

In zijn lezingen focust Yoeri op het creatieproces achter zijn illustraties. Hierbij stelt hij de personages uit zijn boeken voor. Hoe hij ze “ontdekt” en laat lopen, lachen en leven. Aan de hand van veel tips en vertellingen laat hij zien dat personages uit boeken eigenlijk niet zo moeilijk zijn om te creëren.

 

Een strak stappenplan toont aan dat elke tekenaar zijn eigen systeem heeft. Met zijn lezing wil hij de goede tekenaars van de groep een nieuwe manier van tekenen bijleren, maar hij wil vooral de “minder” goede tekenaars tonen dat een goed personage tekenen eigenlijk niet zo moeilijk is. En dat écht wel iedereen kan tekenen.

Praktisch

  • Yoeri geeft graag lezingen voor een groep van maximaal 30 kinderen.
  • De organisator voorziet een bord of een flipover en papier.

Neem contact op met Yoeri Slegers

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.