Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Yasmina Faid

Biografie

Yasmina Faid (1981) groeide op in een multicultureel gezin in Leuven. Als leerkracht deelt Yasmina haar passie voor verhalen met haar leerlingen. Ze wil hen inspireren om kritisch na te denken over het verleden, het heden en de toekomst. Daarnaast is ze schrijver voor de blog en Instagram account @roadtripsmetkids. Op dit account deelt ze 'kidsproof' tips voor avontuurlijke uitjes zowel in binnen- als buitenland.

Yasmina gelooft dat geschiedenis voor kinderen ook eens wat gekker mag zijn. Daarom besloot ze om samen met Benjamin Goyvaerts (van de podcast 'Geschiedenis voor herbeginners') een uniek kinderboek te schrijven. 'Een té gekke geschiedenis - Held of schurk' (2022) is geen traditioneel geschiedenisboek, maar een mix van een tijdreis en wereldreis. Met de informatieve teksten, verpakt in een speelse en humoristische stijl, kan de lezer mee op avontuur gaan en zo de geschiedenis van dichtbij meemaken.

Yasmina is momenteel bezig met het schrijven van een tweede boek.

Uitgelichte titels

Cover van boek Een te gekke geschiedenis - Held of schurk

Een te gekke geschiedenis - Held of schurk

Cover van boek Een te gekke geschiedenis - Echt of fake?

Een te gekke geschiedenis - Echt of fake?

Lezingen

Als auteur van het boek 'Held of Schurk, een té gekke geschiedenis' is Yasmina gedreven om haar publiek een boeiende ervaring te bieden. Tijdens haar lezingen neemt ze luisteraars mee op een heuse reis door de tijd. Daarbij gaat ze verder dan eenvoudige vragen (held óf schurk?) en biedt ze voldoende nuance en context.

Yasmina's stemt haar lezingen steeds af op het betreffende doelpubliek. Door middel van inspirerende verhalen, levendige anekdotes en quizvragen, creëert ze een omgeving waarin de luisteraars worden uitgedaagd om mee na te denken. Klinkt dat ideaal? Een goede reden om haar te contacteren en van gedachten te wisselen!

Neem contact op met Yasmina Faid

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.