Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar

Yarne Daeren

Biografie

Yarne Daeren (1992) is illustrator en volgde de opleiding Beeldverhaal aan de hogeschool LUCA School Of Arts. Ze publiceerde tijdens haar tweede studiejaar haar eerste boek 'Er was misschien eens' (Pelckmans Uitgevers, 2020) met schrijver Kamiel De Bruyne. Tijdens het maken van dit boek ontdekte ze een grote liefde voor ambachtelijke druktechnieken, collage en ongelofelijke verhalen. Ze maakt tijdens het schrijven graag ruimte voor andere opdrachten, lezingen en workshops. Later verscheen ook ‘Er was misschien eens 2’ (Pelckmans Uitgevers, 2021), opnieuw in samenwerking met Kamiel De Bruyne.

Uitgelichte titels

Cover van boek Er was misschien eens

Er was misschien eens

Cover van boek Er was misschien eens 2

Er was misschien eens 2

Lezingen

In de lezing of workshop vertelt Yarne hoe een boek tot stand komt, van het allereerste idee tot het afgewerkte boek. Haar nadruk ligt als illustrator natuurlijk op het ontstaan van de prenten. Hierbij kunnen de kinderen in het tweede deel van de workshop zelf aan de slag met linosnede, de ambachtelijke techniek die Yarne voor de verhalen in 'Er was misschien eens' gebruikte.

Neem contact op met Yarne Daeren

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.