Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie, Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Frans, Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Yannick Dangre

Biografie

Yannick Dangre (1987) is schrijver en dichter. Hij studeerde Nederlandse en Franse literatuur. In 2010 debuteerde hij met de roman ‘Vulkaanvrucht’ (De Bezige Bij), waarmee hij de Vlaamse Debuutprijs in de wacht sleepte. Voor zijn eerste dichtbundel 'Meisje dat ik nog moet' (De Bezige Bij, 2011) kreeg hij de Herman de Coninckprijs. Later volgden de veelgeprezen roman 'Maartse kamers’ (De Bezige Bij, 2012), de dichtbundel 'Nacht en navel' (De Bezige Bij, 2017) en het toneelstuk ‘Dante 2.0’ (Bureau Dégradé, 2019). In 2022 was hij stadsdichter van Antwerpen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Maartse kamers

Maartse kamers

Cover van boek Met terugwerkende kracht

Met terugwerkende kracht

Cover van boek Nacht en navel

Nacht en navel

Lezingen

Yannick leest voor uit eigen werk of vertelt over een onderwerp of thema naar keuze. Er zijn mogelijkheden voor een vraaggesprek, interview, literair debat of workshop. Hij stond al vaak op middelbare scholen en enthousiasmeert jongeren graag met een aangepaste introductie tot poëzie.

Neem contact op met Yannick Dangre

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.