Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Xavier Roelens

Biografie

Xavier Roelens (1976) was met zijn bundel ‘Stormen, olielekken, motetten’ (Atlas Contact, 2012) een van de eerste dichters van de nieuwe generatie die het thema ‘klimaatverandering’ poëtisch onder woorden bracht. Het werk bezorgde hem ook een nominatie voor de Herman de Coninckprijs. In zijn recentste bundel ‘Onze kinderjaren’ (Atlas Contact, 2018) schrijft hij een alternatieve geschiedenis van de 20ste eeuw aan de hand van de vroegste herinneringen van 365 mensen, de groeiende kindercultuur (van Bumba over Pluk van de Petteflet tot Asterix en Sherlock Holmes) en een liefdevolle aandacht voor de kleine mens in het raderwerk van de grote gebeurtenissen. ‘Onze kinderjaren’ werd genomineerd voor de Grote Poëzieprijs. Naast poëzie is Xavier ook gefascineerd door zowel literaire als algemeen-culturele tijdschriften, een thema dat hij graag verwerkt in zijn lezingen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Onze kinderjaren

Onze kinderjaren

Cover van boek Stormen olielekken motetten

Stormen olielekken motetten

Cover van boek Er is een spookrijder gesignaleerd

Er is een spookrijder gesignaleerd

Lezingen

Ben je op zoek naar een levendige poëzievoordracht? Dan ben je bij Xavier Roelens aan het juiste adres! Xavier stond eerder al in de finale van het NK Slam en op gerenommeerde podia als ‘Dichters in de Prinsentuin’ en ‘Poetry International’. Hij brengt eigen werk en leest ook met plezier poëzie van andere dichters voor, telkens met een eigen twist. Daarnaast kan Xavier ook komen vertellen over maatschappelijke evoluties in zijn poëzie en hedendaagse poëzie in het algemeen, over het fenomeen poetry slam en over de kracht en werking van literaire of algemeen-culturele tijdschriften.

Neem contact op met Xavier Roelens

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.