Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie, Proza
Thema’s
Historisch bewustzijn, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
17 – 18 jaar, 18+

Willie Verhegghe

Biografie

Willie Verhegghe (1947) publiceerde een dertigtal dichtbundels, een roman en een bloemlezing met sportgedichten uit Nederland en Vlaanderen.

Hij is stadsdichter van Ninove, was bevriend met Louis Paul Boon en geniet vooral bekendheid met zijn poëzie over en ten bate van mentaal gehandicapten, de mijnramp van Marcinelle en de wielersport. Op diverse plaatsen zijn gedichten van hem permanent te lezen, zo in het Gravensteen van Gent en op de wielerhistorische Muur van Geraardsbergen.

Willie wordt algemeen erkend als de meest uitgesproken sociaal geëngageerde dichter van het Nederlands taalgebied en de belangrijkste wielerdichter der Lage Landen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Miguel of het groot verdriet

Miguel of het groot verdriet

Cover van boek Ayacucho

Ayacucho

Cover van boek Door de muur

Door de muur

Lezingen

Ofwel behandelt Willie in zijn lezing één thema, bijvoorbeeld de wielersport of zijn vriendschap met Louis Paul Boon, telkens afgewisseld met het lezen van passende gedichten, ofwel maakt hij een 'wandeling' door de diversiteit van zijn poëzie met telkens voorlezen van gedichten die er bij horen (Boon, wielergedichten, de mijnramp van Marcinelle, reisgedichten over Peru, de wereld van de mentaal gehandicapten, de beide wereldoorlogen enzovoort)

Wanneer de mogelijkheid er is, kan hij voor de projectie van passende foto's zorgen.

Neem contact op met Willie Verhegghe

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.