Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Poëzie, Proza
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 18+

Werner Storms

Biografie

Werner Storms (1966) is auteur en psycholoog. Hij werd als jongste van zes kinderen geboren. Thuis was voor hem de beste leerschool. Omringd door pubers moest hij als klein jongetje snel groot worden. Zo werd hij de huis-, tuin- en keukenpsycholoog van het gezin. Later ging hij dan ook écht psychologie ook studeren. Werner woont al een groot deel van zijn leven aan zee, heel dicht bij zijn dieren. In zijn praktijk helpt hij kinderen, jongeren en volwassenen om groot te worden en toch klein te blijven. Om puur, echt en natuurlijk te leven. Zijn honden zijn daarbij zijn assistenten. Ze vormen samen een hecht team.

Als auteur schrijft Werner over eigen intense ervaringen van leven, verliezen, loslaten en vasthouden, over proberen leven voor twee, met sterke schouders en een zachte hand. Zo probeert hij groot te worden en klein te blijven.

Uitgelichte titels

Cover van boek Weg van Jou

Weg van Jou

Cover van boek Een veilig gevoel

Een veilig gevoel

Lezingen

Leven, liefhebben en verliezen doen we allemaal wel eens. Daarom zijn Werners teksten een beetje leeftijdsloos. Ze lijken heel eenvoudig, maar zowel klein als groot vinden er iets in, ieder op hun manier, op hun niveau. Werner ontdekt samen met het publiek hoe er soms een volledig verhaal schuilt achter één regel, hoe één woord soms boekdelen spreekt en hoe je met de eenvoudigste zinnen dingen kan zeggen over iets waar eigenlijk geen woorden voor zijn. Door open en kwetsbaar te schrijven, vertelt Werner misschien ook jouw verhaal? Door eerlijk te vertellen kan jij misschien datgene zeggen waarvoor je eerder geen woorden vond.

Werner probeert te laten ervaren hoe je in een gedicht verstoppertje kan spelen. Door stil te staan bij de dubbele betekenis van woorden, bij de schikking van een zin en bij het ontbreken van een leesteken kan je soms wel tien dingen tegelijkertijd zeggen. Zo raak je misschien nooit uitgelezen of uitverteld. 

Praktisch

  • Werner geeft zijn lezingen liefst in een rustige, sfeervolle ruimte waarin uitwisseling kan gebeuren. Daarom ontmoet hij graag kleinere groepen of groepen die elkaar al kennen. Als dat niet mogelijk is, probeert Werner zelf die sfeer te creëren.

Neem contact op met Werner Storms

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.