Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Wally De Doncker

Biografie

Wally De Doncker (1958) is schrijver van (bekroonde en vaak vertaalde) kinder- en jeugdboeken en was in het verleden leraar leesbevordering op de lagere school. Hij is de grondlegger van de taalleesmethode 'Leesdraak' en schrijft voor een aantal Vlaamse en Nederlandse tijdschriften bijdragen over de internationale dimensie van de kinder- en de jeugdliteratuur. Verder was hij president van IBBY-Internationaal (2014-2018), een organisatie die wereldwijd de liefde voor het lezen wil doen groeien en ervoor ijvert om kwaliteitsvolle boeken toegankelijk te maken voor alle kinderen van de wereld.

Uitgelichte titels

Cover van boek IK BEN HEEL VEEL LIEFDE

IK BEN HEEL VEEL LIEFDE

Cover van boek NIAN

NIAN

Cover van boek Het overkwam me gewoon

Het overkwam me gewoon

Lezingen

Wally geeft interactieve lezingen over zijn boeken, die één voor één actuele thema’s behandelen. Er wordt voorgelezen, gefilosofeerd en, afhankelijk van de leeftijdscategorie, samen gezongen. Ook is er ruimte voor het bekijken van enkele filmfragmenten. Er kunnen aan het einde van de lezing vragen worden gesteld.

Praktisch

  • Er is een beamer of elektronisch bord beschikbaar.
  • De organisator voorziet een microfoon met staander.
  • Er is wifi in het gebouw aanwezig.

Neem contact op met Wally De Doncker

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.