Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza
Thema’s
Burgerschap, Duurzaamheid, Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Vincent Merckx

Biografie

Vincent Merckx (1987) is journalist voor de VRT-nieuwsdienst en auteur. Hij begon als kind al te schrijven en is daar eigenlijk nooit mee gestopt. Vincent debuteerde in 2017 met de roman 'De man die niet schoot', bij uitgeverij Lannoo. In 2022 begon hij de e-mailnieuwsbrief 'Vrijdag', waarmee hij wekelijks een zeer kort verhaal uitstuurt. Hij bundelde enkele van die verhalen in 'Vrijdagen' (Fluxenberg, 2023).

Uitgelichte titels

Cover van boek De man die niet schoot

De man die niet schoot

Cover van boek Vrijdagen

Vrijdagen

Lezingen

Vincent werkt zijn lezingen steeds uit in samenspraak met de organisator en probeert die af te stemmen op de verwachtingen van de groep. Hij kan het hebben over zijn schrijfproces of creativiteit in het algemeen, over zijn debuutroman 'De man die niet schoot' (die de sfeer na de aanslagen in Parijs en Zaventem vatte), over zijn invloeden (uit literatuur, muziek en film) en over de verhouding tussen zijn werk als journalist en zijn proza. Hij probeert steeds zo veel mogelijk gebruik te maken van muziek en video als ondersteuning. Hoe meer interactie, hoe beter. Hij voorziet ook altijd een vragenmoment op het einde van de lezing, maar hoe meer vragen er vanuit het publiek komen, hoe beter.

Praktisch

  • Vincent gebruikt een laptop tijdens zijn lezingen om een PowerPoint met video en audio te projecteren.
  • Hij kan ook een lezing zonder PowerPoint geven als er geen projector aanwezig is in de ruimte, maar laat dat dan vooraf even aan hem weten.

Meer zien?

Neem contact op met Vincent Merckx

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.