Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Proza
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 18+

Valerie Eyckmans

Biografie

Valerie Eyckmans (1977) groeide op in Tongerlo, middenin de bossen en de boerderijen. Voor ze boeken begon te schrijven, leverde ze honderden columns, interviews en reportages aan tal van Vlaamse week- en maandbladen, en werkte ze als copywriter voor reclamebureaus. Inmiddels heeft ze negen titels op haar naam staan: drie romans, een (k)luchtige autobiografie en vijf prentenboeken. Ze schrikt er zelf nog elke dag van hoe ze dát voor elkaar heeft gekregen.

Kenmerkend voor Valeries verhalen, of ze nu voor volwassenen of kinderen schrijft, is de humor die erin verweven zit: soms scherp en snedig, dan weer vrank en vrolijk. Valerie woont en werkt in Antwerpen. Ze deelt haar huis met een grote man, een kleine man en belachelijk veel Legoblokjes.

Uitgelichte titels

Cover van boek Verloren maandag

Verloren maandag

Cover van boek Was ik nu 20, 30 of 40? Het midlife mysterie

Was ik nu 20, 30 of 40? Het midlife mysterie

Cover van boek De jongen in de zeepbel

De jongen in de zeepbel

Lezingen

Valerie biedt 3 verschillende lezingopties aan, afhankelijk van de leeftijd van het doelpubliek:

 

  1. Kleuters (vanaf de tweede kleuterklas)

Valerie leest voor uit haar Ella-reeks bij uitgeverij Abimo: ‘Ella wil verliefd zijn’ (2014), ‘Ella wil groot zijn’ (2014) ‘Ella wil onzichtbaar zijn’ (2015) en ‘Ella wil zwemmen’ (2015). Ze laat de kleuters op een speelse, interactieve manier kennismaken met, en mee nadenken over, Ella’s leefwereld. Samen wordt er op los gefantaseerd.

 

  1. Kinderen van zes tot acht jaar

Valerie vertelt hoe je schrijver wordt en hoe een boek gemaakt wordt. Daarna brengt ze het boek 'De jongen in de zeepbel' (Uitgeverij Van Halewyck, 2017) tot leven door middel van een theatrale vertelling. Aansluitend voert ze een kort klasgesprek over de thema's in het boek (onzekerheid, dromen en verlegenheid) en wordt er samen een eigen sprookje bedacht. De lezing wordt aangepast naargelang de leeftijd van de kinderen en neemt één lesuur in beslag.

 

  1. Studenten en volwassenen

In een lezing van drie delen vertelt Valerie over haar werk en haar leven. Ze legt de focus op enkele formidabele vrouwen in de literatuur, legt uit waarom humor een bloedserieuze zaak is, houdt een warm pleidooi voor pennen zonder pretentie en leest voor uit eigen werk. Het gaat om een literaire lezing met branie. Valerie last, indien gewenst, een speelse, ongedwongen (korte) workshop creatief schrijven in.

Neem contact op met Valerie Eyckmans

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.