Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie
Thema’s
Andere talen, Cultureel bewustzijn, Digitale competenties, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Muzische vormgeving, Nederlands, Ruimtelijk bewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Tom Van de Voorde

Biografie

Tom Van de Voorde (1974) is dichter en vertaler. Hij debuteerde in 2008 met de dichtbundel ‘Vliesgevels filter’ (Poëziecentrum), waarvoor hij werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Zijn werk werd in meer dan tien talen vertaald, genomineerd voor de Herman De Coninckprijs en bekroond met de driejaarlijkse prijs van de provincie Oost-Vlaanderen. Zijn meest recente, vierde dichtbundel ‘Jouw zwaartekracht mijn veer’ verscheen in 2020 bij uitgeverij Querido. Ook in 2020  verscheen ‘Ik weet’, een keuze uit het werk van de Sloveense dichter Tomaž Šalamun, die hij vertaalde met Staša Pavlović. Hij vertaalde voorts de poëzie van Wallace Stevens, Michael Palmer en Ariana Reines. Hij werkt als programmator literatuur bij Bozar in Brussel.

Uitgelichte titels

Cover van boek Jouw zwaartekracht mijn veer

Jouw zwaartekracht mijn veer

Cover van boek Zwembad de verbeelding

Zwembad de verbeelding

Cover van boek Liefde en aarde

Liefde en aarde

Lezingen

Tom draagt voor uit eigen poëzie en door hem vertaalde poëzie. Tijdens lezingen probeert hij zijn poëzie telkens in relatie te brengen met beeldende kunst, politiek enzovoort.

Neem contact op met Tom Van de Voorde

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.