7 tips om je auteurspagina te verbeteren

Een goede auteurslezing begint met een goede auteurspagina. Hoe beter de informatie op je pagina, hoe meer organisatoren je zult overtuigen om je ook uit te nodigen. Maar wat is dat dan, een goede auteurspagina? Ga aan de slag met onze zeven tips.

  1. Schrijf de teksten op jouw pagina op maat van de organisatoren: wervend, to the point en persoonlijk, maar toch professioneel.
  2. Houd je auteurspagina up-to-date, zodat organisatoren altijd de meest recente informatie over jou en je lezingen vinden.
  3. Licht enkele positieve citaten uit de verslagen van organisatoren uit op jouw pagina. Positieve aanbevelingen helpen altijd!
  4. Vermeld de prijs van jouw lezing bij de praktische info. Geef je lezingen voor grote groepen of meerdere lezingen per dag? Deel dan de verschillende prijzen per lezing.
  5. Voeg extra beeldmateriaal en linken naar filmpjes, andere sites of bestanden onderaan bij ‘meer zien’ toe. Je kunt er ook foto’s van boeken of lezingen delen als slideshow.
  6. Denk na over relevante termen waar je op gevonden zou kunnen/willen worden. Organisatoren kunnen immers door het aanbod zoeken met zelfgekozen zoektermen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s uit jouw boeken die aansluiten bij campagnes als de Jeugdboekenmaand of de Voorleesweek.
  7. Stem jouw lezingenaanbod af op een of meerdere onderwijsthema’s op onze site als je graag lezingen in (middelbare) scholen geeft. Geregeld lanceren we ook oproepen om auteurs te bundelen rond die thema’s, dus hou onze nieuwsbrieven en sociale media in de gaten.

Wil je jouw auteurspagina aanpassen? Klik dan op 'account aanpassen' en laat in het notitieveld een bericht voor ons achter. Wij voeren de aanpassing(en) dan voor jou door.