Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Poëzie
Thema’s
Duurzaamheid, Mens en maatschappij, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, school
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Tine Mortier

Biografie

Tine Mortier (1970) is schrijver, copywriter en moeder van drie. Wanneer ze niet zelf schrijft, leert ze anderen schrijven. Tine studeerde voor vertaler in Gent en trok via een uitwisselingsproject een jaar naar Madrid. In 1996 leerde ze haar man kennen tijdens een reis naar Ecuador, en vijf jaar later ging ze met hem en hun twee zoontjes een jaar in Latijns-Amerika wonen. Tine werkte jarenlang als docente Woord aan het Stedelijk Conservatorium in Kortrijk. Ze gaf er lessen dictie, toneel en literaire creatie. Sinds 2018 woont Tine het grootste deel van het jaar in Costa Rica. In het voorjaar en in november verblijft ze steeds in België en geeft ze er lezingen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Zoeperman

Zoeperman

Cover van boek Mare en de dingen

Mare en de dingen

Cover van boek De koudste winter

De koudste winter

Lezingen

Tijdens haar lezingen vertelt Tine hoe haar boeken tot stand komen en geeft ze een inkijk in haar werkwijze. Ze leest voor uit boeken, tekstfragmenten en gedichten, en gaat hierover in interactie met het publiek. Afhankelijk van de doelgroep gaat Tine op verschillende manieren te werk.

 

  1. Lezingen voor kinderen:

Tine werkt rond een van haar prenten- of leesboeken. Aan de hand van een vertelperformance die afgesteld is op de leeftijd van de kinderen, legt ze uit hoe het boek tot stand kwam.

 

  1. Lezingen voor volwassenen:

Tine legt uit hoe haar publicaties tot stand komen (van idee tot afgewerkt prenten- en leesboek).

Praktisch

  • De organisator voorziet een laptop, beamer en een ruimte waarin zonder problemen geprojecteerd kan worden.

Neem contact op met Tine Mortier

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.