Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Mens en maatschappij
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, school
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 18+

Tine Lefebvre

Biografie

Tine Lefebvre (1994) is communicatieverantwoordelijke (overdag) en schrijfster (op alle andere momenten - stiekem óók overdag). Tine is altijd bezig in een boek en babbelt zo snel dat haar oma vaak niet kan volgen. En haar vrije tijd? Die spendeert ze met de vrienden van haar boekenclub of met de stadsdichters van het Kortrijkse Letterzettercollectief, waar ze al vier jaar deel van uitmaakt. 'Voor de nieuwe maan' (Pelckmans, 2023) is haar debuut. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Voor de nieuwe maan

Voor de nieuwe maan

Lezingen

Een lezing met Tine begint meestal met taart. Oeps, nee: dat is hoe de samenkomsten met haar boekenclub er steevast uitzien. Wel hebben beide momenten dezelfde insteek: een boek wordt er laagje per laagje ontleed.

Tine neemt het publiek aan de hand van tientallen foto’s mee in het schrijfproces van haar debuut ‘Voor de nieuwe maan’. Als lid van het Letterzettercollectief stapte ze via een speciale weg de uitgeefwereld in, en in dat proces geeft ze graag inkijk. Ze vertelt over haar uitgever Julie, over hun gedeelde liefde voor katten, en over hoe een boek beter wordt door er niet alleen aan te werken. Ook de stad Antwerpen komt aan bod, maar wat deze plek met het boek te maken heeft, is een geheimpje dat Tine enkel met de groep deelt.

Daarna duikt ze in het verhaal zelf. Lijkt hoofdpersonage Bores echt op haar broer? Waar haalde Tine inspiratie voor hond Vrijdag? En bestaat het zelfgemaakte eiland waarop Bores woont nu echt? Tine legt haar tips en inspiratiebronnen op tafel: van YouTube tot haar eigen adoptiehond Dias (en over haar panische angst voor vlinders, maar hou dat stil). Ze haalt de thema’s uit haar boek aan (opgroeien, angsten overwinnen, adoptie, familie enzovoorts) en linkt deze aan boeken die het publiek kent of hen kunnen interesseren.

Als afsluiter leest Tine het eerste hoofdstuk uit ‘Voor de nieuwe maan’ en beantwoordt ze de vragen van het publiek. Eén vraag is echter verboden terrein: ‘Wat is jouw favoriete boek?’ De kans is namelijk groot dat ze daarna nooit meer vertrekt en je inlijft in haar boekenclub. Mét taart.

Praktisch

  • Als organisator voorzie je de mogelijkheid om een Powerpointpresentatie af te spelen (beamer, scherm, laptop).
  • Bij grotere groepen maakt Tine graag gebruik van een microfoon en geluidsversterking.

Meer zien?

Neem contact op met Tine Lefebvre

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.