Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Proza, Theater
Thema’s
Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

Tim Foncke

Biografie

Tim Foncke (1978) schreef na een carrière als komiek de omstreden brievenboeken 'De geachten' (Thomas Rap, 2009) en 'Het leven is goed als je niet deelneemt' (Hof van Jan, 2013). Later verscheen de roman 'God is klein geschapen' (Uitgeverij Lebowski, 2018). Samen met Christophe Vekeman, Piet De Praitere en Joke Van Caesbroeck vormt Tim het literair collectief Moedig achterwaarts. In een stijl die humor en weemoed efficiënt combineert, schrijft hij wijselijk over wat hij het beste kent: vriendschap, liefde, drank en stoppen met drinken, het schrijverschap, popmuziek, opdringerige buren en televerkopers die ongevraagd z'n huis binnenkomen, het leven als een spel.

Uitgelichte titels

Cover van boek De geachten

De geachten

Cover van boek God is klein geschapen

God is klein geschapen

Cover van boek De wegwijzers mogen weg

De wegwijzers mogen weg

Lezingen

Wat Tim op het podium doet, noemt hij gemakshalve stand-up literatuur. Hij brengt het beste uit zijn oeuvre - brieven, verhalen en dialogen - en combineert dit met komische en ontroerende bindteksten. Interactie en interviews zijn mogelijk.

Behalve solo treedt Tim ook avondvullend op met Moedig achterwaarts, het collectief waarvan ook Christophe Vekeman, Piet De Praitere en Joke Van Caesbroeck deel uitmaken. Om beurten wordt er voorgelezen uit eigen werk. Christophe brengt gedichten en columns, Joke en Piet enkele korte verhalen, en Tim brieven en dialogen. De podiumteksten van Moedig achterwaarts zijn droog- en tragikomisch, absurd, hard en liefdevol. Ook hier behoren interactie en interviews tot de mogelijkheden.

Neem contact op met Tim Foncke

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.