Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Digitale competenties, Mens en maatschappij, Wetenschap en techniek
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 18 jaar, 18+

Thomas Smolders

Biografie

Thomas Smolders (1992) is al zijn hele leven bezig met technologie, taal en de combinatie tussen de twee. Hij publiceerde in 2017 het boek 'Achter onze schermen' (Polis), over overleven in een digitale wereld. Tim gelooft rotsvast in de mogelijkheden van digitalisering. Hij zou dan ook graag zoveel mogelijk mensen wegwijs maken in de wereld van sociale media, ook zij die nog nooit CTRL + ALT + DEL hebben ingedrukt. Verder is Thomas de oprichter van het creatief digitaal bureau Hartstikke. Zijn journalistiek werk verscheen onder andere in De Tijd, De Standaard, De Morgen, Knack, Trends Magazine en De Correspondent.

Uitgelichte titels

Cover van boek Achter Onze Schermen

Achter Onze Schermen

Lezingen

Wie tegenwoordig de krant openslaat, wordt overspoeld met berichten over de digitale revolutie. Terwijl goeroes en politici ons vertellen dat we onze job zullen verliezen aan robots, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen. Thomas besloot ‘Achter onze schermen’ te schrijven om deze breuklijn in de samenleving zichtbaar te maken. Het is volgens hem een kloof die steeds dieper wordt, zonder dat we de gevolgen kunnen voorspellen. Net zomin als we nu al kunnen voorspellen hoe positief de technologische samenleving is waar de oude witte mannen in hemden mee dwepen.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer met projectiescherm en microfoon.

Neem contact op met Thomas Smolders

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.