Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie, Proza, Theater
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Historisch bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ondernemingszin, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 18 jaar, 18+

Stijn Vranken

Biografie

Stijn Vranken (1974) is dichter en performer. In 2008 verscheen zijn eerste dichtbundel ‘Vlees mij!’ bij Meulenhoff/Manteau. Samen met illustratrice Sabien Clement bracht hij in 2010 het boek ‘Aaron Holsters, Restauratie van een droom’ uit. Daarna volgden ‘Wees gerust, maar niet hier’ (2011), ‘Maak plaats van mij’ (2014) en ‘Fiat Lux – Stadsgedichten’ (2016), uitgegeven bij De Bezige Bij Antwerpen. Een aantal van zijn gedichten werden vertaald naar het Frans, Engels en Russisch.

 

Van 2014 tot 2016 was Stijn stadsdichter van Antwerpen. Naast poëzie schrijft hij ook theaterteksten, radioboeken en muziekteksten, en staat hij op de planken met eigen voorstellingen. Stijn is oprichter en bezieler van De Sprekende Ezels, een maandelijks experimenteel podium voor poëzie, muziek, comedy en andere podiumkunsten in Antwerpen, Brussel, Leuven, Mechelen en Gent.

Uitgelichte titels

Cover van boek Fiat Lux - De stadsgedichten

Fiat Lux - De stadsgedichten

Cover van boek Maak plaats van mij

Maak plaats van mij

Cover van boek Wees gerust, maar niet hier

Wees gerust, maar niet hier

Lezingen

Stijn brengt een snedige performance met een mengeling van gedichten, korte stukjes tekst en anekdotes over herkenbare thema’s als het leven en de liefde, zowel in hun romantische grootsheid als in hun onnozele alledaagsheid. Stijn geeft geen klassieke lezingen, maar gedreven poëtische performances. Het publiek wordt meegenomen op een trip doorheen alle uithoeken van hun bestaan. Het ene moment erg ontroerend, wat later weer verrassend en hilarisch. Een diepgaand en toch luchtig, ontroerend en grappig geheel.

Praktisch

  • Een standaardlezing van Stijn duurt een uur, maar kan indien gewenst langer duren.
  • Stijn geeft lezingen voor een publiek vanaf 17 jaar.

Neem contact op met Stijn Vranken

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.