Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Poëzie
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ondernemingszin, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Stijn Moekaars

Biografie

Stijn Moekaars (1964) is schrijver en leraar. In het verleden studeerde hij orthopedagogie, werkte hij mee aan het tv-programma ‘Alida & De Boomhut’, en schreef hij voor verschillende musicals en radiouitzendingen. Stijn maakte op zichzelf ook een aantal theaterstukken en teksten voor bijzondere gelegenheden. Met zijn boek ‘Een leeuw op mijn feest’ (Clavis, 2001) behaalde hij de tweede plaats voor de Jeugd- en kinderjury Limburg. Daarnaast ontving hij ook de driejaarlijkse prijs Marnixring Limburg en was hij winnaar van de cultuur- en publieksprijs van de stad Bilzen. Stijn geeft met veel plezier les in zijn vijfde klas van Basisschool Gobilijn in Bilzen.

In 1996 verscheen Stijns eerste boek 'Beer en Bij' (Clavis), een filosofische bundeling van dertig verhalen. Onlangs rolde zijn 57e boek van de pers: ‘Esdra, het verhaal van een bijzondere sledehond’ (Clavis) dat hij schreef in samenwerking met Stefan Goris, wereldkampioen sledehondenracen. Stijn geeft vertelsessies in bibliotheken, scholen, en op culturele gelegenheden. Deze vertellingen zijn voor alle leeftijden, maar optreden voor peuters, kleuters en de lagere school vindt hij het leukst. Deze kinderen staan meestal nog onbevangen in de wereld. Met vertellingen, zang en theater neemt Stijn hen mee op speurtocht in de wondere wereld van taal en muziek.

Uitgelichte titels

Cover van boek Ta-boe!

Ta-boe!

Cover van boek Beer en Bij

Beer en Bij

Cover van boek Esdra, het verhaal  van een bijzondere sledehond

Esdra, het verhaal van een bijzondere sledehond

Lezingen

Stijn maakt van zijn lezingen en vertellingen steeds een heus ‘taalfeest’ met het begrip ‘verwondering’ als rode draad. Al spelenderwijze en vanuit verschillende invalshoeken probeert hij in de leefwereld van de luisteraar te duiken. Stijn vertelt over ochtendrituelen, de eerste dag op school, bang zijn in het donker, een toevallige ontmoeting met een alien, of over zijn hondje Vondel (een marionettenpop). Van daaruit vloeit dan een liedje, een gedichtje, een mini-theatertje of iets anders, met veel ruimte voor interactie.

Stijn werkt ook samen met Frank Daenen, de illustrator van verschillende van zijn boeken. Indien gewenst, geven ze ook samen een duolezing.

Neem contact op met Stijn Moekaars

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.