Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Non-fictie
Thema’s
Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij
Doelgroep
boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
18+

Steven De Foer

Biografie

Steven De Foer (1965) is al ruim 30 jaar journalist bij De Standaard, en geregeld te gast in praatprogramma’s op radio en tv. Met zijn ruime ervaring en kennis valt hij moeilijk vast te pinnen op één onderwerp, maar hij staat vandaag vooral bekend als Amerika-specialist: sinds hij voor de Standaard op 9/11 naar New York vertrok om over de aanslagen te berichten, beleefde hij avonturen in 37 van de 50 staten. Van Stevens meest recente boek, ‘Amerikanen’ (Polis, 2020), werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Het boek is een combinatie van geschiedenis, politiek, cultuur en eigen belevenissen en heeft als ondertitel ‘Het had zo mooi kunnen zijn’, waarmee Steven een kritische blik werpt op Amerika als potentieel droomland dat nooit zijn beloften vervulde. Dit is ook de teneur van zijn lezing over de Verenigde Staten, gebaseerd op het boek ‘Amerikanen’ maar voortdurend wat aangepast aan de actualiteit. Steven was ook lange tijd filmredacteur voor De Standaard. Ook over ‘Hollywood Boulevard’ (Polis, 2016), een turf over de gloriejaren van de cinema en zijn grootste sterren, geeft hij lezingen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Amerikanen. (Het had zo mooi kunnen zijn)  Polis, 2020

Amerikanen. (Het had zo mooi kunnen zijn) Polis, 2020

Cover van boek Hollywood Boulevard (Polis, 2016)

Hollywood Boulevard (Polis, 2016)

Cover van boek Onder Hollanders (Balans / Van Halewijck 2001)

Onder Hollanders (Balans / Van Halewijck 2001)

Lezingen

Steven staat bij tv, radio en bij de podcasts van De Standaard bekend als een vlot, gepassioneerd en geestig verteller. Als het onderwerp erom vraagt, is er uiteraard veel ondersteunend materiaal: zo is de Hollywood Boulevard-lezing gelardeerd met filmfragmenten. Bij de Amerikanen-lezing blijft de begeleidende PowerPointpresentatie beperkt tot foto's, en vertelt Steven over zijn onderwerp op een onderhoudende manier.

Neem contact op met Steven De Foer

Interesse in een lezing? Contacteer de auteur via dit formulier. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.