
Stefan Boonen
Biografie
Stefan Boonen (1966) is een Vlaams jeugdauteur. Hij schrijft prentenboeken, graphic novels, romans en boeken voor beginnende lezers. Zijn werk werd bekroond en vertaald, en hij is vaak te gast in bibliotheken en scholen. In 2000 debuteerde hij als schrijver met het voorleesboek ‘Hoor je me?’ (Uitgeverij Clavis). Vandaag heeft Stefan al meer dan 50 boeken op zijn naam staan. Soms zijn de verhalen heel eenvoudig: over een opa die gaat fietsen met zijn kleinkinderen in ‘Met opa op de fiets’ (Clavis, 2004), of over Lowie met kriebels in zijn buik in ‘Verliefd’ (Van Halewyck, 2017). Stefan schrijft ook spannende verhalen: denk aan ‘De jacht op Jozef Tentelaar’ (Manteau, 2016) of de graphic novel ‘Mammoet’ (De Eenhoorn, 2016). Ten slotte zijn er ook verhalen die op een bijzondere manier starten, bijvoorbeeld met een aangespoeld meisje in ‘De Vindeling van Wammerswald’ (Manteau, 2016) of een verhaal waarin een Kleintje een grote rol speelt bij ‘Hier waakt oma’ (De Eenhoorn, 2014). Stefan gelooft in de kracht van verhalen en taal. Hij vindt dat woorden kunnen verbinden en dat je in verhalen kan reizen. Naast kinderboeken werkt Stefan ook mee aan verschillende theaterprojecten.
Uitgelichte titels

Dat met Leo

De Vindeling van Wammerswald -

Vriend
Lezingen
Tijdens een lezing behandelt Stefan een aantal fragmenten die vertellen over het leven van een schrijver. Er is ruimte voor vragen en humor, voor ernst en interactie. Bij het vertellen en voorlezen worden er illustraties uit prentenboeken of graphic novels getoond. Uiteraard wordt elke lezing aangepast aan de doelgroep. Bij een lezing voor de eerste graad bespreekt Stefan andere verhalen en boeken dan bij één voor de tweede of derde graad. Lezingen samen met illustrator Melvin of Jan Van Lierde zijn ook mogelijk.
Praktisch
- De organisator voorziet een beamer en projectiescherm. De aanwezigen krijgen comfortabele zitplaatsen. Een lezing kan zowel voor grote als kleine groepen worden georganiseerd.
- Indien gewenst kunnen lezingen ook online doorgaan. De inhoud van de lezing blijft dan in grote lijnen hetzelfde, maar er wordt wel wat meer tijd gestoken in de voorbereiding ervan. Onder andere door het vooraf meegeven van vragen.