Categorie
Auteur voor volwassenen
Genre
Poëzie
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Shari Van Goethem

Biografie

Shari Van Goethem (1988) is moeder, filosoof, zingevingscoördinator bij CM-MC, dichter en klimaatdichter. In alles wat ze doet vertrekt ze vanuit een verbeeldingsvolle betrokkenheid op de werkelijkheid.

Ze schreef de bundels 'Een man begraaft een boom' en 'Tere stengels' (Uitgeverij Vrijdag). Poëzie is voor haar een manier van zijn, een poging om het kleine groot te maken en het onvatbare vatbaar. De lezer neemt ze graag mee naar de diepte, ideaal voor wie het donker niet schuwt. Toch huppelt het licht altijd als een meisje tussen haar zinnen.

Uitgelichte titels

Cover van boek Een man begraaft een boom

Een man begraaft een boom

Cover van boek Tere stengels

Tere stengels

Lezingen

Shari bespreekt liefst rechtstreeks met de organisator hoe ze haar lezingen op maat kan uitwerken. Zo staat ze graag stil bij het wordingsproces van gedichten en bij inspiratiebronnen, of duikt ze samen met het publiek wat dieper in een aantal van haar gedichten, om deze helemaal te kunnen doorvoelen en de samenhang ervan te begrijpen.

In het verleden gaf Shari ook lezingen waarbij ze in interactie trad met het publiek en hen tools aanreikte om na de lezing zelf aan de slag te kunnen met poëzie. Shari geeft zowel individuele lezingen als lezingen in groep, bijvoorbeeld als Klimaatdichter of lid van dichterscollectief Eenode. 

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een microfoon, een laptop en een beamer.

Neem contact op met Shari Van Goethem

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.