Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur, Strips
Thema’s
Leercompetenties, Leescompetenties
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Seppe Van den Berghe

Biografie

​Seppe Van den Berghe (1988) is een in Brussel (BE) gevestigde eenmansstudio gespecialiseerd in illustratie, grafisch ontwerp, animatie, personage- en printontwerp. Seppe illustreerde meer dan 15 prentenboeken en strips en won in 2017 de Kinder en Jeugdjury met Een Reus van een Beer (uitgegeven bij De Eenhoorn). Zijn werk verscheen in het Nederlands, Duits, Frans, Deens en Sloveens.

Uitgelichte titels

Cover van boek WE WOLKENETERS

WE WOLKENETERS

Cover van boek EEN REUS VAN EEN BEER

EEN REUS VAN EEN BEER

Cover van boek ZEBRA BLOS

ZEBRA BLOS

Lezingen

​In zijn lezing heeft Seppe het over omarmen wat ons inspiratie geeft, het belang van altijd en overal tekenen, de impact van kleur (en hoe het een wapen is) en plezier maken tijdens de werkdag. Hij heeft het over verborgen lagen in een boek, intertekstuele relaties in illustraties en de hoofdstukken in een beeld (waarvan je hoopt dat de lezer ze ontdekt). Ook legt hij uit hoe we met eenvoudige basisvormen onze eigen personages kunnen maken. Een onderdompeling in de wereld van illustratie, personage ontwerp en hoe het goed is om plezier te blijven maken aan de tekentafel.

Praktisch

  • ​Seppe maakt in zijn lezing gebruik van digitale beelden. Hij neemt zelf een laptop mee (HDMI uitgang) en de organisator voorziet een beamer waar de laptop op kan worden aangesloten.
  • De organisator voorziet bij voorkeur ook een microfoon als de lezing plaatsvindt in een grotere ruimte dan een klaslokaal.
  • Voorts tekent Seppe graag tijdens zijn lezing. Hier heeft hij een flip-board of een klassiek bord met krijt voor nodig.

Neem contact op met Seppe Van den Berghe

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.