Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, leesclub, school, zorginstelling
Leeftijdsgroep
8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 18+

Sarah Verhasselt

Biografie

Sarah Verhasselt (1988) studeerde Taal- en Letterkunde in Gent en Literatuurwetenschappen in Leuven. Ze is leerkracht Nederlands voor anderstaligen en werkte eerst in Noord-Frankrijk en momenteel in de Brusselse rand. Na een aantal jaren als recensent te werken voor culturele websites en tijdschriften, kroop ze zelf in haar pen als jeugdauteur. Hiermee kwam een kinderdroom uit, want als passionele lezer wilde ze uiteindelijk graag schrijver worden. Ze schreef twee Vlaamse Filmpjes, waarvan er een werd bekroond. Haar eerste jeugdboek, 'De verdwenen medaille', verscheen in februari 2022 bij uitgeverij Phoenix Books.

Uitgelichte titels

Cover van boek Een miljoen voor middernacht - 90 jaar Vlaamse Filmpjes

Een miljoen voor middernacht - 90 jaar Vlaamse Filmpjes

Cover van boek De verdwenen medaille

De verdwenen medaille

Lezingen

In het eerste, algemene deel van de lezing gaat Sarah met behulp van een spel in interactie met haar publiek. Tijdens dat deel vertelt ze iets over zichzelf, haar schrijven, wat haar inspireert en wat belangrijk is in haar verhalen. Vervolgens leest ze stukjes voor uit haar boek. Ze gaat met het publiek het gesprek aan over enkele thema's: jezelf kunnen zijn, pesten, humor, vriendschap, familie, schrijven over spannende situaties enzovoort. Uiteraard geeft ze ook enkele leestips over haar favoriete jeugdboeken. Veel jeugdboeken bevatten volgens haar universele levenslessen en kunnen (jonge) lezers zowel plezier als wijsheid brengen. Haar eigen schrijfdroom is ontstaan door zelf veel te lezen. Een goed jeugdboek kan iemand een heel leven bijblijven. Tot slot vertelt Sarah over het delen van leeservaringen. Lezen doe je alleen, maar erover praten kan je gemakkelijk doen met gelijkgestemden via sociale media. Zo wordt elke lezer ook een beetje schrijver.

Praktisch

  • Bij lezingen ligt de grootte van de groep op maximaal 60 personen.
  • Een beamer met projectievlak is handig, maar is geen vereiste.

Neem contact op met Sarah Verhasselt

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.