Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar

Sarah Devos

Biografie

Sarah Devos (1980) leerde als zesjarig meisje haar eerste letters schrijven aan het bureautje waaraan ook haar eigen dochters hun eerste zinnen op papier zetten. Toen wilde ze stiekem al het liefst schrijfster worden. Na enkele omzwervingen is ze dat ook echt geworden.

Rond 2017, toen 'Het bosboek' uitkwam, ging ze zichzelf meer en meer verdiepen in de natuur. Daarna volgden 'Het zeeboek', 'Het ruimteboek', 'Het hemelboek', het zoektochtenboek 'Expeditie natuur' en 'Sporen & Vondsten'. Sarah is geen natuurexpert of bioloog, maar wel ontzettend gefascineerd door alles wat er te zien en te ontdekken valt in de natuur. Als leek verzamelt ze boeiende weetjes in boeken, op wandel met gidsen of tijdens doorgedreven cursussen sterrenkunde of weerkunde. Die weetjes bundelt ze zo bevattelijk en leuk mogelijk in haar boeken, in tekst én beeld. 

Daarnaast schreef Sarah ook met veel plezier de reeks van Professor Kleinbrein, vol wonderlijke weetjes over ridders, Romeinen, Oude Grieken en Egyptenaren.

Lezingen

Onder de titel Wondervondsten: de magie ligt voor het oprapen geeft Sarah een plezante, interactieve lezing over mooie dingen zoeken (en vinden!) in de natuur.

Duik je mee in Sarahs rariteitenkabinet vol vondsten van zee en bos? Ze komt naar jouw school of bib en neemt mee... Haar digitale microscoop (oh!) en enkele dingen uit haar wunderkammer vol mooie veertjes, stenen, schelpen en ander moois (ah!). Op sommige van haar quizvragen mag je antwoorden met een oldskool antwoordbordje (oeh!). 

Bij elke vondst hoort een verhaal: zo ontdek je van welk diertje het een spoor is - van een piepklein gaatje in een noot tot knabbelsporen van een flinke bever, van fossiele haaientanden over het veertje van een gaai tot het eikapsel van een wulk!

Spelenderwijs en vol verwondering loodst Sarah je door bos en zee, allemaal hapjes uit haar boeken. Zo kom je een heleboel te weten over wat jij zelf ook heel makkelijk kunt vinden of spotten in het bos of aan zee. Vanaf nu zal een wandeling nooit meer hetzelfde zijn... 

Daarna mag je Sarah (letterlijk!) bekogelen met vragen. Ze antwoordt en luistert met veel plezier! 

Praktisch

De organisator voorziet:

  • een beamer en projectiescherm met basisgeluid
  • een aansluiting voor een macbook laptop 
  • enthousiaste kinderen (en leerkrachten of begeleiders!)
Voor deze auteur kan je geen korting meer aanvragen voor lezingen die plaatsvinden in 2024. Er is een limiet van 15 kortingen per auteur per jaar. Uiteraard kan je wel nog een lezing zonder korting organiseren.

Neem contact op met Sarah Devos

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.