Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Illustratie, Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Leercompetenties, Leescompetenties, Ondernemingszin, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
0 – 6 jaar, 6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Sanne Thijs

Biografie

Sanne Thijs (1989) is een illustrator en haar illustraties worden getypeerd door een vrolijkheid, humor en een levendig kleurgebruik. Emoties spelen een grote rol in haar illustraties en ze spatten dan ook van de pagina's. Een manuscript ziet ze als een film in haar hoofd. Om het verhaal te illustreren moet ze kiezen wanneer ze op het pauzeknopje drukt. 

Sanne is geboren en getogen in een klein dorpje in het Belgische Maasland en is al van kleins af creatief bezig. Omdat taal, beeld en podiumkunsten haar meer fascineerden dan de economie die ze op school kreeg, vervolledigde ze haar middelbaar in de kunsthumaniora in Genk, waarna ze ook haar diploma Illustratie in het hoger onderwijs behaalde in Gent. 

De grootste droom van Sanne was om prentenboeken te maken. Die droom werd snel waarheid doordat ze, juist uit de schoolbanken, de kans kreeg om mee te werken aan het Studio Sesam-project dat superdiverse kinderboekjes wilde creëren. Zo kwam haar eerste kinderboek 'De fanfare' er. Daarna volgden nog meer kinderboeken, onder andere bij De Eenhoorn. 

 

 

 

Uitgelichte titels

Cover van boek Altijd grote zus

Altijd grote zus

Cover van boek Dik oké

Dik oké

Lezingen

Als illustrator is het fantastisch om een verhaal vorm te geven en er helemaal in te verdwijnen. Maar illustrator zijn betekent voor Sanne ook: het verhaal in de wereld zien staan. Om reacties te zien op de kleine grapjes die ze in de tekeningen verstopte, om connectie te maken met mijn publiek, om leesplezier aan te werken en om zelf opnieuw inspiratie op te doen voor meer verhalen. Sanne heeft een grote passie voor (voor)lezen en leest dan ook met veel theater voor uit haar boeken, steeds begeleid met spelletjes of een creatieve workshop op maat van het publiek. In die workshops werkt ze graag rond thema's die passen bij haar boeken en die dus steeds dicht bij haarzelf liggen. 

Sanne geeft ook graag een kijkje achter de schermen. Bij elke lezing toont ze originele tekeningen en schetsboeken. Ze legt graag uit hoe ze aan de slag gaat, waar haar inspiratie vandaan kwam of wat haar valkuilen zijn. Zo hoopt ze haar publiek aan te moedigen om zelf aan de slag gaan met de verhalen die ze in hun hoofd hebben.

Praktisch

Praktische informatie bespreekt Sanne steeds samen met de organisator. Er is veel mogelijk en ze past haar workshop graag aan. 

Neem contact op met Sanne Thijs

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.