Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Lichamelijke opvoeding en gezondheid, Mens en maatschappij, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, cultuurcentrum, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 18+

Sabine De Vos

Biografie

Sabine De Vos (1967) wordt gedreven door nieuwsgierigheid, een grote liefde voor taal en een onstuitbare passie voor mensen en hun verhalen, van jong tot oud. Ze wil zich dan ook niet beperken tot één type boeken of één specifieke leeftijdscategorie.   Ze neemt kinderen en volwassenen op sleeptouw met haar boeken boordevol betoverende mythes en verhalen van over de hele wereld. In haar boek 'Dag Meester Raveel' (Ballon Media, 2012) vertelt ze bijvoorbeeld over Roger Raveel en stelt ze zich de vraag hoe je in godsnaam kunstenaar wordt. In een andere publicatie, ‘Godin van de Wieg’ (Standaard Uitgeverij, 1997), vertelt ze persoonlijke verhalen met foto's van haar reizen als ambassadeur van Cunina vzw, een ngo die kansarme kinderen naar school laat gaan via persoonlijke peterschappen.   Ook was ze al overal ter land te gast met haar non-fictie lezing 'Traliemama's' (Linkeroever, 2013), over moeder zijn terwijl je in de gevangenis zit.   Een laatste publicatie, ‘K-boek' (Lannoo 2018), gaat over kanker: wat is het nu eigenlijk? Wat houden al die behandelingen in? Hoe kan je zo gezond mogelijk blijven? Hoe ga je ermee om, zowel fysiek als mentaal, en als partner of vriend? En waar moet je praktisch ook allemaal aan denken? Sabine heeft zelf twee keer kanker gehad en wil geen doemscenario weergeven, maar een verhaal van hoop.   Sabine is een geboren verteller met een warme stem die je niet snel zal vergeten. Haar lezingen zetten aan tot nadenken.

Uitgelichte titels

Cover van boek En toen zei de draak

En toen zei de draak

Cover van boek K-boek

K-boek

Lezingen

Tijdens haar lezingen bespreekt Sabine de boeken 'Dag Meester Raveel' (Ballon Media, 2012), 'Traliemama's' (Linkeroever, 2013) en ‘Godin van de Wieg’ (Standaard Uitgeverij, 1997).  
  1. Lezing voor volwassenen
Pas als iedereen geboeid, hopelijk wat wijzer, en wie weet zelfs een beetje dooreengeschud werd , is een lezing voor Sabine geslaagd. Hoe meer vragen, hoe beter. Elke lezing is interactief en wordt ondersteund door een PowerPointpresentatie, meestal met eigen foto's.  
  1. Lezing voor kinderen
De wereld is groot en Sabine neemt graag elk kind mee in die grenzeloze wereld via verhalen, maar ook via leuke PowerPointpresentaties en zelfs via muziek. Pas als elk gezicht oplicht en betoverd is, is een lezing geslaagd. En ja, vragen stellen en zelf vertellen mag! Bij kinderen ouder dan negen jaar kan het al eens wat kritischer, zeker als het over wereldverhalen gaat. Zo ontdekken kinderen de leefwerelden van hun leeftijdsgenoten in andere culturen. Ook het bespreken van kunst gaat ze niet uit de weg, want Sabine vindt geen enkel kind te klein voor een bepaald onderwerp.

Praktisch

  • De organisator voorziet een beamer met een projectiescherm, een tafel voor boeken, en een microfoon bij een groep van meer dan 40 mensen.
  • Indien mogelijk houdt de organisator een parkeerplaats vrij voor Sabine.

Neem contact op met Sabine De Vos

Interesse in een lezing? Laat het ons weten en wij sturen jouw uitnodiging door naar de auteur. Tip: wees zo concreet mogelijk. Vermeld zeker mogelijke data, de locatie en de doelgroep.