Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Sociale vaardigheden
Doelgroep
bibliotheek, school
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar

Rob Vangansewinkel

Biografie

Rob Vangansewinkel (1980) uit Oudsbergen geeft al ruim 20 jaar les in het secundair onderwijs. Tijdens zijn lessen Nederlands (behalve die over grammatica en spelling) leest hij vaak verhalen met zijn leerlingen. Daar groeide het idee voor zijn debuut: 'Wonder Wout, De strijd om de steen' (Clavis, 2016), over een jongen die superkrachten krijgt. In 2018 en 2020 verschenen deel 2 (‘Onder hoogspanning’) en deel 3 (‘Het verdraaide viertal’) in de reeks ook bij Clavis.

Uitgelichte titels

Cover van boek Wonder Wout De strijd om de steen

Wonder Wout De strijd om de steen

Cover van boek Wonder Wout Onder hoogspanning

Wonder Wout Onder hoogspanning

Cover van boek Wonder Wout Het verdraaide viertal

Wonder Wout Het verdraaide viertal

Lezingen

Wat is een superheld? Hoe word je een superheld? Wat zijn superkrachten? Zou je graag een superheld zijn?

 

Tijdens de lezing ontdekken de kinderen het verhaal van Wonder Wout, een jongen die onverwacht superkrachten krijgt. Zijn beste vrienden vinden zijn krachten fantastisch, maar al snel blijkt een slechterik ook geïnteresseerd in zijn krachten. Met een spannend verhaal vol actie en spanning tot gevolg.

Tijdens de lezing vertelt Rob over, en leest hij fragmenten voor uit zijn drie jeugdboeken. De kinderen kunnen vragen stellen over de inhoud van de boeken en over hoe een boek tot stand komt.

Hierdoor zullen de kinderen zeker gemotiveerd zijn om de boeken te gaan lezen. 

Neem contact op met Rob Vangansewinkel

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.