Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Duurzaamheid, Leescompetenties, Mens en maatschappij, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 17 – 18 jaar, 18+

Rob Geukens

Biografie

Rob Geukens (1980)  schrijft verhalen voor kinderen en volwassenen. Vaak spelen die verhalen zich af in een wereld die net even anders is dan de onze. Rob gelooft dat je als lezer een beetje verandert door elk verhaal dat je leest. Zelf hoopt hij ook een bijdrage te leveren aan een betere wereld, al schrijft hij zijn jeugdverhalen in de eerste plaats voor het plezier van zijn eigen kinderen.

In 2017 won hij de Harland Awards Verhalenwedstrijd, voor het beste verhaal on het fantastische genre. Bij Clavis verscheen zijn reeks over 'Op zoek naar de Vindeleer', 'De Tijdeters' en twee boeken die hij maakte in samenwerking met Emy Geyskens: 'Coco & Munt - de Plastic Dreiging' en 'Koning Fiets - Niet verkeerd in het verkeer'.

Op zijn website vind je een overzicht van alle publicaties en een blog.

Uitgelichte titels

Cover van boek Koning Fiets

Koning Fiets

Cover van boek De Tijdeters

De Tijdeters

Lezingen

Rob geeft hoofdzakelijk lezingen voor kinderen  van 6 tot 14 jaar die ongeveer onderstaande structuur volgen. Hiervan kan worden afgeweken wanneer de interactie met de groep dat mogelijk maakt. De inhoud wordt steeds aangepast aan de leeftijdscategorie en de samenstelling van de groep.

Bij jongere kinderen legt Rob de nadruk op het voorlezen uit boeken die passen bij de leeftijd van het doelpubliek, maakt de groep samen een verhaal. Bij wat oudere kinderen gaat Rob dieper in op de basiselementen die je in elk verhaal kan terugvinden, en behandelt hij vragen als 'waar kom je verhalen tegen?' en 'welke rol spelen verhalen?'. Indien gewenst leest Rob ook voor uit boeken voor wat oudere kinderen, zoals de Vindeleertrilogie.

Voor alle lezingen is er steeds een interactieve gedeelte, waarbij de groep samen met de auteur een verhaal verzint. het meest levendige onderdeel.

Rob geeft ook lezingen voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen, waarbij hij dieper ingaat op het schrijversvak.

Meer details over de structuur en inhoud van Rob's lezingen kan je terugvinden in de .pdf bijlage onderaan dit auteursprofiel.

Praktisch

  • Rob's lezingen zijn geschikt voor groepen van 10 tot ongeveer 40 deelnemers. Omdat de lezingen heel interactief zijn, is dat de bovengrens. Rob's ervaring leert hem dat het anders te rumoerig wordt.
  • Voor het interactieve deel van de lezingen vraagt Rob input uit de zaal: deelnemers mogen zelf ideeën aanbrengen (personages, situaties, obstakels) die Rob vervolgens tekent. Daarvoor maakt hij liefst gebruik van een flipchart, krijtbord, whiteboard of smartboard met gepast tekengerei (bv. wisbare stiften in verschillende kleuren).
  • De locatie van de lezing is idealiter afgescheiden van andere activiteiten, zodat de lezing niet wordt overstemd door omgevingslawaai.

Neem contact op met Rob Geukens

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.