Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur, Non-fictie, Proza
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Nederlands
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Rik Van Daele

Biografie

Rik Van Daele (1962) is auteur en departementshoofd Bibliotheek en Archief van de Universiteit Antwerpen. In het verleden was hij conservator, directeur, bibliothecaris, cultuurbeleidscoördinator, afdelingshoofd, vossenjager en vossentemmer. Hij is ruim dertig jaar gepassioneerd met Reynaert de vos bezig, vertaalde het verhaal, bewerkte het en schreef er talrijke boeken en studies over. Hij doet niets liever dan het verhaal vertellen aan jong en oud, op steeds weer andere manieren, via een kamishibai voor de jongsten, via rijke gestoffeerde lezingen voor de fijnproevers. Vele plekken kunnen zijn decor zijn: van het boekenrek tot de waterput, van het podium tot de binnenstad of het vossenhol.

Uitgelichte titels

Cover van boek Reynaert de Vos

Reynaert de Vos

Lezingen

'Want dieren zijn precies als mensen

Met dezelfde mensen wensen.

En dezelfde mensen streken.' (Uit: De Fabeltjeskrant)

In het rijk van koning Nobel kan alles: een vertelling voor de allerkleinsten, een kamishibaivertelling, een PowerPoint, een les of lessenreeks enzovoort. Dat doet Rik steeds op maat van de doelgroep.

Neem contact op met Rik Van Daele

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.