Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie, Proza, Strips
Thema’s
Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
15 – 16 jaar, 18+

René Broens

Biografie

René Broens (1953) studeerde Germaanse Filologie aan de KU Leuven en was onderzoeker aan de universiteiten van Utrecht, Leiden en Antwerpen. Daarnaast stond hij meer dan dertig jaar voor de klas en was hij educatief medewerker bij Bronks, een jeugdtheater in Brussel, en Villa Kakelbont, het centrum voor Jeugdliteratuur.

Na zich vele jaren te hebben verdiept in het originele werk, verscheen in 2020 bij Uitgeverij Voetnoot 'Reynaert de vos', een nieuwe vertaling én interpretatie van het Middelnederlandse dierenverhaal 'Van den vos Reynaerde'. Eerder publiceerde hij ook, samen met Marc Legendre, de beeldroman 'Reynaert de vos' (Atlas, 2010). Hierin wordt zijn vertaling door beelden kracht bijgezet. In 2022 verscheen bij Voetnoot 'Het Reynaertraadsel', waarin hij zijn nieuwe interpretatie van ‘Van den vos Reynaerde’ uitgebreid toelicht.

Uitgelichte titels

Cover van boek Reynaert de vos

Reynaert de vos

Cover van boek Reynaert de vos

Reynaert de vos

Cover van boek Het Reynaertraadsel

Het Reynaertraadsel

Lezingen

In zijn lezing neemt René Broens je mee op ontdekkingstocht. Hij vertelt kort hoe het verhaal 'Van den vos Reynaerde' in elkaar zit, draagt enkele stukken voor en licht die toe. Hij voorziet zijn lezing van sprekende voorbeelden. Met zijn enthousiasme en verrassende interpretatie wil hij het publiek onderdompelen in de wereld van 'Van den vos Reynaerde', en het ervan overtuigen dat dit Middelnederlandse werk een literaire parel is die spits, grappig, bijtend en actueler dan ooit is.

Neem contact op met René Broens

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Afspraken gemaakt? Log in en klik op 'korting aanvragen'.