Categorie
Kinder- en jeugdauteur
Genre
Kinder- en jeugdliteratuur
Thema’s
Cultureel bewustzijn, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, leesclub, school, socio-culturele vereniging
Leeftijdsgroep
6 – 8 jaar, 8 – 10 jaar, 11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar

Reinhilde Van Driel

Biografie

Reinhilde Van Driel (1966) is geboren te Brussel als jongste telg in een gezin met vier kinderen. Op haar negentiende trok ze naar de toneelschool in Antwerpen. Vanaf 1990 speelde ze als actrice bij Het Gevolg, Speeltheater Gent, Theater Artemis, NTGent enzovoort. Daarna was haar vaste stek Kollektief D&A, een gezelschap dat theater maakt voor kinderen en jongeren.

Reinhilde schreef mee aan creaties en lesmappen voor scholen. Zo werd haar enthousiasme aangewakkerd om kinderboeken te schrijven. Nu combineert ze het schrijven en theater spelen. 

Uitgelichte titels

Cover van boek Op drift

Op drift

Cover van boek De jongen van de glasfabriek

De jongen van de glasfabriek

Cover van boek Het been van opa

Het been van opa

Lezingen

Reinhilde stelt zichzelf eerst voor en vertelt over haar twee grootste passies: schrijven en theater spelen. Daarna speelt of leest ze één of twee fragmenten uit haar boeken, gevolgd door een liedje.

Ze werkt nooit met een PowerPointpresentatie maar toont wel wat foto's van haar theaterwerk. Nadien gaat ze in op vragen van de kinderen en op haar schrijfproces in het algemeen. De duur van een lezing past Reinhilde aan naargelang de aard van het auteursbezoek (bijvoorbeeld school, festival of boekhandel).

Praktisch

  • Als organisator voorzie je een stoel en voldoende speelruimte.

Neem contact op met Reinhilde Van Driel

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.